fbpx

Νηστίσιμος χαλβάς – χωρίς λάδι – με ινδική καρύδα: Από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

3.2K

Ο “χιονάτος” νηστίσιμος χαλβάς  μπορεί να στερείται το λάδι ή το βούτυρο του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, έχει όμως πιο ελαφριά γεύση και σ’ αυτό συντελεί η ινδική καρύδα!

Νηστίσιμος χαλβάς χωρίς λάδι, με ινδοκάρυδο

Ο “χιονάτος” νηστίσιμος χαλβάς  μπορεί να στερείται το λάδι ή το βούτυρο του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, έχει όμως πιο ελαφριά γεύση και σ’ αυτό συντελεί η ινδική καρύδα!

Υλικά

  • 125 gr Ινδική Καρύδα / Ινδοκάρυδο
  • 250 gr Σιμιγδάλι χοντρό
  • 400 gr Ζάχαρη
  • 1100 ml Νερό
  • Αστεροειδής γλυκάνισος
  • Λίγη Βανίλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη τον αστεροειδή και την κανέλα, περνάμε  το σιμιγδάλι από ένα τηγάνι για λίγο να πάρει χρώμα και αφού έχει βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι την καρύδα και την βανίλια!
  • Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε! Ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε σε φόρμα η σε μπολάκια!

Σημειώσεις

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close