fbpx

Νηστίσιμος χαλβάς – χωρίς λάδι – με ινδική καρύδα: Από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

377

Ο “χιονάτος” νηστίσιμος χαλβάς  μπορεί να στερείται το λάδι ή το βούτυρο του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά, έχει όμως πιο ελαφριά γεύση και σ’ αυτό συντελεί η ινδική καρύδα!


Υλικά

Ινδική καρύδα 125 gr

Σιμιγδάλι χοντρό 250 gr

Ζάχαρη 400 gr

Νερό 1100 ml

Αστεροειδής γλυκάνισος

Βανίλια – λίγη –

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη τον αστεροειδή και την κανέλα, περνάμε  το σιμιγδάλι από ένα τηγάνι για λίγο να πάρει χρώμα και αφού έχει βράσει το σιρόπι, ρίχνουμε προσεκτικά το σιμιγδάλι την καρύδα και την βανίλια! Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει και κατεβάζουμε! Ρίχνουμε και το ξύσμα από το λεμόνι και σερβίρουμε σε φόρμα η σε μπολάκια!

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close