Τυροκεφτέδες Πάρου: Μυρωδάτοι με τουλουμοτύρι “Το Πάριον”

79
Πάρος, όμορφη και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της!
Ενας τόπος μαγικός με πλακόστρωτα στενά, σπιτάκια με βουκαμβίλιες και χρυσές παραλίες!

Η κουζίνα του νησιού απλή, βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες με πίτες πολλών ειδών, την «γούνα»- κολιός που στεγνώνει στον ήλιο και ψήνεται στα κάρβουνα – λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα,  ρεβιθάδα, ντοματοσαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Πάρου, καραβόλους – σαλιγκάρια –  φρικασέ και  εξαιρετικά κρασιά!

Η συνταγή για μυρωδάτους τυροκεφτέδες με το παραδοσιακό τουλουμοτύρι είναι από το τυροκομείο “Το Πάριον”

Υλικά

Τουλουμοτύρι 750 gr χοντροτριμμένο”Το Πάριον”

Ψωμί 4 φέτες –  προτιμότερο μπαγιάτικο, με την κόρα, μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο –

Αβγά 3

Άνηθος 8 κλωνάρια  ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Μαϊντανός 8 κλωνάρια ψιλοκομμένα (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Φρυγανιά 1 φλυτζ. τσαγιού τριμμένη

Κοκκκινοπίπερο  1 κουτ. σούπας ή γλυκιά πάπρικα

Πιπέρι μαύρο

Αλεύρι για το πανάρισμα

Λάδι για το τηγάνισμα

Διαδικασία
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι  να ενωθούν.
Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε δόσεις σε βαθιά κατσαρόλα σε καυτό λάδι,  έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close