fbpx

Μυρωδάτα πουγκιά με μέλι και κανέλα από την Αστυπάλαια

2.9K

Αστυπάλαια η πεταλούδα του Αιγαίου! Ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι!

Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά,  μοναδική χώρα με το κάστρο και τους ανεμόμυλους, πεντακάθαρα νερά, κάτοικοι, ζεστοί  και φιλόξενοι που σε χαιρετούν σε κάθε σου βήμα! Η κουζίνα της ιδιαίτερη, αγαπάει τις ζύμες, αλμυρές και γλυκιές .

Μακαρούνες, λαζανάκια, λαμπρόπιτες, παξιμαδάκια, γαλατοκούλουρα  και κιτρινοκούλουρα τραγανά, αφράτα και κατακίτρινα από τη τζαφορά και επίγευση απο την χλωρή-τοπικό φρέσκο τυρί- που ζυμώνεται μέσα στην ζύμη.

Τα προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσει ο επισκέπτης , ειναι το αρωματικό της μέλι, το άγριο σαφράν, η χλωρή μυζήθρα , το αλάτι από τα βράχια της και πολλά ακόμα!

Η συνταγή είναι παραδοσιακή από την Άννα Πόλου για μυρωδάτα πουγκιά με ντόπιο τυρί , κανέλα και “Μέλι θυμαρίσιο Αστυπάλαιας ”

Υλικά

Για τη ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό 

Νερό όσο χρειαστεί για την ζύμη

Αλάτι ένα κουτ. γλυκού

Ηλιέλαιο μισό ποτήρι  κρασιού

Για τη γέμιση

Χλωρή Αστυπάλαιας 1 κιλό  – Εναλλακτικά μυζήθρα –

Κανέλα 1 κουτ. σούπας

Ζάχαρη 2 ποτήρια κρασιού


Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη ζύμη ρίχνοντας τα υλικά της. Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε το νερό να είναι χλιαρό ώστε να είναι μαλακή η ζύμη και να μη κολλάει στο χέρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σε μπολ με λίγο ζεστό νερό τα υλικά της γέμισης έτσι ώστε να λιώσουν και να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Ανοίγουμε σε στρογγυλά  ζυμαράκια  γεμίζουμε με τη γέμιση και τα κλείνουμε καλά σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τηγανίζουμε τα πουγκιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στο τέλος τα περιχύνουμε με μέλι .

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Άννα Πόλου!

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close