fbpx

Μοσχαράκι Ραγού με χυλοπίτες και μυζήθρα: Aπο την Σέβη Πετρίδη Α΄μάγειρα

365
Συνταγή από την Α’ μάγειρα Σέβη Πετρίδη  για χυλοπίτες και τρυφερό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας και  μυρωδικών που θα μας ξετρελάνει!
Υλικά για 6 άτομα

Χυλοπίτες 1 πακέτο
 

Μυζήθρα 100 gr 

Μοσχαρίσιο κρέας  – ποντίκι ή κότσι – 1200 gr 

Αλεύρι 2 κουτ, σούπας 

Κρεμμύδια 2 μέτρια

Καρότο 1 μεγάλο

Σκόρδο 2 σκελίδες

Κρεμμυδάκια κοκκάρι 4-5

Κρασί κόκκινο 200 ml

Ζωμός ζεστός κρέατος 350 ml

Ντοματάκια κονκασέ 250 gr

Ζάχαρη 1 κουτ.γλυκού

Δεντρολίβανο φρέσκο 1 κλωναράκι

Θυμάρι φρέσκο 1 κλωναράκι

Μαϊντανός

Φρέσκο πιπέρι φρέσκο

Ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας ταμπονάροντάς το με απορροφητικό χαρτί.
Αφού το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σοτάρουμε έως ότου να ροδίσει, με ελαιόλαδο, σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Δεν το σοτάρουμε όλο μαζί γιατί θέλουμε να κρατήσουμε υψηλή θερμοκρασία, γι’ αυτό το κάνουμε τμηματικά, κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, συνεχίζουμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα ώστε να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σοτάραμε προηγουμένως.
Όταν είναι έτοιμο το μοσχαράκι προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.
Σε άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά, κρατάμε προσεκτικά τον χρόνο και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Σέβη Πετρίδη Α’ Μάγειρας

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close