Συνταγή από την sous chef Σέβη Πετρίδη για χυλοπίτες και τρυφερό μοσχαράκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών που θα μας ξετρελάνει”
Υλικά
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- 100 γρμ μυζήθρα
- 100 γρμ μοσχαρίσιο κρέας – ποντίκι ή κότσι –
- 2 κουτ.σούπας αλεύρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 1 μεγάλο καρότο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4-5 κρεμμυδάκια κοκκάρι
- 200 ml κρασί κόκκινο
- 350 ml ζωμός ζεστός κρέατος
- 250 γρμ ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο φρέσκο
- 1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
- 1 κλωναράκι μαϊντανός
- πιπέρι φρέσκο
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας ταμπονάροντάς το με απορροφητικό χαρτί.
- Αφού το κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σοτάρουμε έως ότου να ροδίσει, με ελαιόλαδο, σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Δεν το σοτάρουμε όλο μαζί γιατί θέλουμε να κρατήσουμε υψηλή θερμοκρασία, γι’ αυτό το κάνουμε τμηματικά, κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.
- Ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα και συνεχίζουμε να σοτάρουμε τα λαχανικά στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.
- Όταν είναι έτοιμο το μοσχαράκι προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά.Σε άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ζυμαρικά, κρατάμε προσεκτικά τον χρόνο και όταν είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.