Αρωματική και πολύ απλή μαρμελάδα μήλου για τα πρωινά μας από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο! Η ίδια μαρμελάδα με προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό .
Υλικά
Μήλα 1.5 κιλό – μισά πράσινα μισά κόκκινα καθαρισμένα και μερικά με τον φλοιό τους ο οποίος περιέχει αρκετή πηκτίνη για να δέσει η μαρμελάδα –
Ζάχαρη 1 κιλό ζάχαρη
Χυμός από 1 λεμόνι
Νερό 1 ποτήρι
1 μπουκέτο γκαρνί – κομμάτι τούλι στο οποίο θα βάλουμε 1 ξυλαράκι κανέλα, 2-3 γαρίφαλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, μερικούς σπόρους κόλιαντρο- δένουμε σφιχτά και τοποθετούμε στη κατσαρόλα –
Κρόκος Κοζάνης ή κουρκουμάς.
Εκτέλεση
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης η κουρκουμά. Αφαιρούμε το μπουκέτο και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .
Σε περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό κρέατος προσθέτουμε μερικές κουταλιές βαλσάμικου . Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για τυριά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευρυπίδης Γκόγκος chef