fbpx

Μαρμελάδα μήλου από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο

329

Αρωματική και πολύ απλή μαρμελάδα μήλου για τα πρωινά μας από τον chef Ευριπίδη Γκόγκο ,ιδιοκτήτη του Εστιατορίου Kalypso στην Λίνδο! Η ίδια μαρμελάδα με  προσθήκη βαλσάμικου καλής ποιότητας, θα μπορούσε να συνοδεύει ένα πιάτο με χοιρινό .

 


Υλικά

Μήλα 1.5 κιλό – μισά πράσινα μισά κόκκινα καθαρισμένα και μερικά με τον φλοιό τους ο οποίος περιέχει αρκετή πηκτίνη για να δέσει η μαρμελάδα  – 

Ζάχαρη 1 κιλό ζάχαρη

Χυμός από 1 λεμόνι

Νερό 1 ποτήρι νερό

1 μπουκέτο γκαρνί  – κομμάτι τούλι στο οποίο θα βάλουμε 1 ξυλαράκι κανέλα, 2-3 γαρίφαλα, 1 αστεροειδή γλυκάνισο, μερικούς σπόρους κόλιαντρο- δένουμε σφιχτά και τοποθετούμε στη κατσαρόλα –

Κρόκος Κοζάνης ή κουρκουμάς.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον κρόκο Κοζάνης η κουρκουμά. Αφαιρούμε το μπουκέτο και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα .

Σε περίπτωση που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν συνοδευτικό κρέατος προσθέτουμε μερικές κουταλιές βαλσάμικου . Είναι επίσης εξαιρετικό συνοδευτικό για τυριά.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευρυπίδης Γκόγκος chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close