Σοκολατένια μαρεγκάκια με σαντιγί που λιώνουν στο στόμα και μας προκαλούν να μην αφήσουμε ούτε ένα . Την συνταγή μας προτείνει ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης “

Υλικά
Κουβερτούρα 100 gr
Ασπράδια Αυγών 4
Ζάχαρη 250 gr
Χυμός λεμόνι 5 gr
Κρέμα γάλακτος 300 gr χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα. Σε κατσαρόλα που σιγοβράζει κάνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την σοκολάτα. Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τον χυμό λεμόνι μέχρι να σχηματίσουν μικρές κορυφές.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στην μαρέγκα και την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στην μαρέγκα και την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και σχηματίζουμε μαρεγκάκια με διάμετρο 6-7 εκ. αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε μαζί με την σαντιγί.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Στράτος Ιωσηφέλλης Chef