fbpx

Μαρεγκάκια με σοκολάτα: Συνταγή από τον chef Στράτο Ιωσηφέλλη

550
Σοκολατένια μαρεγκάκια  με σαντιγί που λιώνουν στο στόμα και μας προκαλούν να μην αφήσουμε ούτε ένα . Την συνταγή μας προτείνει ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης “

Υλικά

Κουβερτούρα 100 gr

Ασπράδια Αυγών 4

Ζάχαρη 250 gr

Χυμός λεμόνι 5 gr 

Κρέμα γάλακτος 300 gr  χτυπημένη σε σαντιγί

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα. Σε κατσαρόλα που σιγοβράζει κάνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την σοκολάτα. Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τον χυμό λεμόνι μέχρι να σχηματίσουν μικρές κορυφές.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στην μαρέγκα και την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και σχηματίζουμε μαρεγκάκια με διάμετρο 6-7 εκ. αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε μαζί με την σαντιγί.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Στράτος Ιωσηφέλλης  Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close