Σοκολατένια μαρεγκάκια με σαντιγί που λιώνουν στο στόμα και μας προκαλούν να μην αφήσουμε ούτε ένα . Την συνταγή μας προτείνει ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης “
Μαρεγκάκια σοκολατένια
Υλικά
- 100 γρμ κουβερτούρα
- 4 ασπράδια αβγών
- 250 γρμ ζάχαρη
- 5 γρμ χυμός λεμόνι
- 300 γρμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς στον αέρα. Σε κατσαρόλα που σιγοβράζει κάνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε την σοκολάτα. Σε μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τον χυμό λεμόνι μέχρι να σχηματίσουν μικρές κορυφές.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη και συνεχίζουμε να κτυπάμε μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα.Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στην μαρέγκα και την βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και σχηματίζουμε μαρεγκάκια με διάμετρο 6-7 εκ. αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Τα ψήνουμε για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε μαζί με την σαντιγί.