fbpx

Λουκούμι – χυλοπιτάκι – Ρόδου με μπουκίτσες κοτόπουλο και κόκκινο βασιλικό: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

444

Συνταγή με εκλεκτά παραδοσιακά τοπικά προϊόντα Ρόδου δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή.

Το “λουκούμι” είναι το παραδοσιακό φρέσκο χυλοπιτάκι της Ρόδου που φτιάχνεται με αλεύρι ολικής άλεσης από τα “Χειρομύλια” τη βιοτεχνία φρέσκων ζυμαρικών και τοπικών προϊόντων . Ο κόκκινος βασιλικός καλλιεργείται στη Ρόδο από την εταιρεία “Dm Natural Farming Rhodes”

Υλικά

Λουκούμι 360 gr

Κοτόπουλο φιλέτο κομμένο μπουκίτσες 400 gr

Ελαιόλαδο 80 ml

Κρεμμυδάκια 4 φρέσκα ψιλοκομμένα

Ντοματίνια κομμένα στη μέση 120 gr

Ντοματοπολτός 1 κ.σ

Κρασί λευκό  50 ml

Ζωμός σπιτικός κοτόπουλου 1200 ml

Φύλλο λεμονιάς

Κανέλα 1 ξύλο

Αλάτι – πιπέρι

Βασιλικός κόκκινος  ψιλοκομμένος 1 ματσάκι

Φέτα τυρί  κομμένη σε κύβους 120 gr


Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κοτόπουλο με τα κρεμμυδάκια , το φύλο λεμονιάς και τη κανέλα. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό , ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί , τα ντοματίνια και αρτύζουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20΄. Προσθέτουμε το λουκούμι, ανακατεύουμε  και συνεχίζουμε για ακόμα 4΄. Τέλος ρίχνουμε τον κόκκινο βασιλικό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω τη φέτα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Γιώργος Φραντζής Chef

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close