Συνταγή για πεντανόστιμο κοτόπουλο με μελωμένη σάλτσα πιπεριάς και μπύρας από την chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Φαγητό μαμαδίστικο με την αυθεντική γεύση που αγαπάμε να απολαμβάνουμε!
Yλικά
Κοτόπουλο χωριάτικο γύρω στα 1.800 gr κομμένο σε μερίδες
Κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
Πράσο σε λεπτές φέτες 1
Πιπεριές 4 πολύχρωμες κομμένες σε 8 χοντρές λωρίδες -όλα τα χρώματα –
Μπύρα 1 κουτάκι – 330 ml –
Ελαιόλαδο 1/3 φλυτζ.
Ρίγανη 1 κλαδάκι φρέσκια
Θυμάρι 1 κλαδάκι φρέσκο
Ζάχαρη 1/2 κ.γλ.
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Ρύζι άσπρο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το χωριάτικο κοτόπουλο με πιπεριές και μπύρα στην κατσαρόλα, ροδίζοντας πρώτα σε πλασoτέ κατσαρόλα λίγες λίγες τις μερίδες του κοτόπουλου για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Όσα κομμάτια ροδίζουμε, τα διατηρούμε σκεπασμένα σε πιατέλα.
Στο ίδιο ελαιόλαδο, αφού τελειώσουμε με το ρόδισμα του κοτόπουλου, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πράσο. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5΄ανακατεύοντας, και τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρές λωρίδες.
Ανακατεύουμε να λαδωθούν, ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη μπύρα λίγη λίγη γιατί φουσκώνει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το πουλερικό και να μελώσει η σάλτσα του. Σερβίρουμε με ρύζι επιλογής μας!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Chef