fbpx

Κοτόπουλο με αρωματική σάλτσα: Από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό

1.2K

Κοτόπουλο μπουκίτσες μαριναρισμένο με μπαχαρικά και μουστάρδα και αρωματική σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας. Συνταγή από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό για ένα πολύχρωμο και λαχταριστό φαγητό”

Υλικά

Κοτόπουλο  ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα κομμένο σε μπουκίτσες

Πιπεριά 1  πράσινη

Ντομάτες  2 ψιλοκομμένες

Φέτα 200 gr

Ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι

Αλάτι

Πιπέρι

Ρίγανη

Πάπρικα

Δυόσμο

Μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε με το αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα μουστάρδα το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά. Εν συνεχεία ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, πιπέρι, ρίγανη. Συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Αλάτι βάζουμε αφού πάρει βράση το φαγητό γιατί έχουμε ήδη ρίξει στο μαρινάρισμα. Το αφήνουμε να βράσει  μια ώρα και  τέλος προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε ξεπλύνει ,το δυόσμο ψιλοκομμένο και την φέτα τριμμένη. Αφήνουμε τη σάλτσα  να δέσει. Σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δημήτρης Πλουμιστός Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close