Κοτόπουλο μπουκίτσες μαριναρισμένο με μπαχαρικά και μουστάρδα και αρωματική σάλτσα πιπεριάς και ντομάτας. Συνταγή από τον chef Δημήτρη Πλουμιστό για ένα πολύχρωμο και λαχταριστό φαγητό”
Υλικά
Κοτόπουλο ξεκοκαλισμένο χωρίς πέτσα κομμένο σε μπουκίτσες
Πιπεριά 1 πράσινη
Ντομάτες 2 ψιλοκομμένες
Φέτα 200 gr
Ελιές ροδέλες χωρίς κουκούτσι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Δυόσμο
Μουστάρδα
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε με το αλάτι πιπέρι ρίγανη πάπρικα μουστάρδα το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 15-20 λεπτά. Εν συνεχεία ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, πιπέρι, ρίγανη. Συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Αλάτι βάζουμε αφού πάρει βράση το φαγητό γιατί έχουμε ήδη ρίξει στο μαρινάρισμα. Το αφήνουμε να βράσει μια ώρα και τέλος προσθέτουμε τις ελιές που έχουμε ξεπλύνει ,το δυόσμο ψιλοκομμένο και την φέτα τριμμένη. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει. Σερβίρουμε με πατάτες, ρύζι ή ζυμαρικά.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημήτρης Πλουμιστός Chef