fbpx

Κοπανάκι κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, μυρωδικά και μπύρα: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

334

Κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα ,μπύρα και μυρωδικά από Dm Natural Farming Rhodes.
Εύκολη και απλή συνταγή που δεν στερείται νοστιμιά από τον chef Γιώργο Φραντζή 

 

Υλικά για 4 άτομα

Κοπανάκι κοτόπουλο 8 gr

Τσάι του βουνού 30 gr

Νερό 200 ml

Ελαιόλαδο 80 ml

Nτοματοπολτός 1 κουτ. σούπας

Ντομάτα λιαστή πολτοποιημένη 80 gr

Kόκκινος βασιλικός ψιλοκομμένος  1 ματσάκι  από Dm Natural Farming

Λουίζα φρέσκια ψιλοκομμένη 1 ματσάκι  από Dm Natural Farming

Μαϊντανός  1 ματσάκι  ψιλοκομμένος

Κρεμμύδι πολτοποιημένο 50 gr

Σκόρδο 2 σκελίδες  πολτοποιημένες

Πιπερίτσα  1 καυτερή πολτοποιημένη

Λεμόνι  και  το ξύσμα

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

Μπύρα 50 ml

Σουσάμι άσπρο 20 gr

Σουσάμι μαύρο 20 gr

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει προσθέτοντας το τσάι του βουνού και αφήνοντας να βράσει ακόμα 3 ‘.Απομακρύνουμε από φωτιά και αφήνουμε 10’ να κρυώσει και σουρώνουμε. Σε μπολ βάζουμε τον ντοματοπολτό, αραιώνουμε με ελαιόλαδο και μπύρα και προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα, τη λουίζα τον βασιλικό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα  το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, την καπνιστή  πάπρικα και ανακατεύουμε με κουτάλα να ενσωματωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα κοπανάκια κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και τοποθετούμε σε ψυγείο για 2 ώρες να μαριναριστούν.

Βγάζουμε από ψυγείο και στρώνουμε τα κοπανάκια σε ταψί, προσθέτοντας όλη την μαρινάρα , ρίχνουμε το τσάι του βουνού, πασπαλίζουμε με το άσπρο και μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 45′. Βγάζουμε από φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι , πέννες ή πατάτες.

Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής Chef

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close