fbpx

Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα χωρίς φύλλο: Από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

333

Kόκκινη κολοκύθα τριμμένη 400 gr

Eλαιόλαδο 300 ml

Zάχαρη  100 gr

Xυμός πορτοκάλι 240 ml

Μαύρη σταφίδα 120 gr

Αμύγδαλα ανάλατα 120 gr

Αβγά 3

Σπόρους κάρδαμο  3 λιωμένους στο γουδί

Μοσχοκάρυδο 5 gr

Κανέλα 5 gr

Γαρύφαλλο σκόνη 5 gr

Μαγειρική σόδα 5 gr

Κονιάκ 150 ml

Ελαιόλαδο 150 ml

Νερό 150 ml

Αλεύρι όσο πάρει

Σουσάμι για πάνω στη πίτα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός. Σιμιζάρουμε  – λαδώνουμε και αλευρώνουμε –  ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό. Ρίχνουμε το σουσάμι από πάνω. Ψήνουμε στους 170 C για περίπου 50′

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !

Γιώργος Μαρκάκης – Private Chef  –

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close