Kόκκινη κολοκύθα τριμμένη 400 gr
Eλαιόλαδο 300 ml
Zάχαρη 100 gr
Xυμός πορτοκάλι 240 ml
Μαύρη σταφίδα 120 gr
Αμύγδαλα ανάλατα 120 gr
Αβγά 3
Σπόρους κάρδαμο 3 λιωμένους στο γουδί
Μοσχοκάρυδο 5 gr
Κανέλα 5 gr
Γαρύφαλλο σκόνη 5 gr
Μαγειρική σόδα 5 gr
Κονιάκ 150 ml
Ελαιόλαδο 150 ml
Νερό 150 ml
Αλεύρι όσο πάρει
Σουσάμι για πάνω στη πίτα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας παχύρρευστος χυλός. Σιμιζάρουμε – λαδώνουμε και αλευρώνουμε – ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα τον χυλό. Ρίχνουμε το σουσάμι από πάνω. Ψήνουμε στους 170 C για περίπου 50′
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Γιώργος Μαρκάκης – Private Chef –