Έχει τη τιμητική της στα νησιά η πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα που φτιάχνεται στο πι και φι μιας και η συνταγή που μας προτείνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά είναι χωρίς φύλλο!
Υλικά
Κολοκύθια 1 κιλό τριμμένα στον τρίφτη
Kαρότα τριμμένα 300 gr
Κρεμμύδι μισό ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκια 1 ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
Γάλα 120 gr
Eλαιόλαδο 100 gr
Μαϊντανό 80 gr
Ανηθος 50 gr
Δυόσμος 50 gr
Φέτα 300 gr
Γραβιέρα 100 gr
Αβγά 4
Πιπέρι
θυμάρι
Σουσάμι για από πάνω
Εκτέλεση
Τρίβουμε και κόβουμε όλα τα υλικά, διαλύουμε με τα δάχτυλα μας καλά την φέτα και τα βάζουμε όλα σε μπολ και ανακατεύουμε! Τα στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε ρίξει στον πάτο του λίγο καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό και βάζουμε από πάνω το σουσάμι! Ψήνουμε στους 170 C για 30 λεπτά περίπου!
Εάν έχει υγρά στο μίγμα από τα κολοκύθια μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευαγγελία Φωτεινιά Chef