fbpx

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο: Συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

3.1K

Έχει τη τιμητική της στα νησιά  η πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα που φτιάχνεται στο πι και φι μιας και η συνταγή που μας προτείνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά είναι χωρίς φύλλο! 

 

 Υλικά

Κολοκύθια  1 κιλό τριμμένα στον τρίφτη

Kαρότα τριμμένα 300 gr

Κρεμμύδι  μισό ψιλοκομμένο

Κρεμμυδάκια 1 ματσάκι  φρέσκα ψιλοκομμένα

Γάλα 120 gr

Eλαιόλαδο 100 gr

Μαϊντανό 80 gr

Ανηθος 50 gr

Δυόσμος 50 gr

Φέτα 300 gr

Γραβιέρα 100 gr

Αβγά 4

Πιπέρι

θυμάρι

Σουσάμι για από πάνω


Εκτέλεση 

Τρίβουμε και κόβουμε όλα τα υλικά, διαλύουμε με τα δάχτυλα μας καλά την φέτα και τα βάζουμε όλα σε  μπολ και ανακατεύουμε! Τα στρώνουμε σε ταψάκι που έχουμε ρίξει στον πάτο του λίγο καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι ψιλό και βάζουμε από πάνω το σουσάμι! Ψήνουμε στους 170 C  για 30 λεπτά περίπου!
Εάν έχει υγρά στο μίγμα από τα κολοκύθια μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close