Αστυπάλαια η πεταλούδα του Αιγαίου, ένα νησί βγαλμένο σαν από παραμύθι!
Άγρια κυκλαδίτικη ομορφιά, μοναδική χώρα με το κάστρο και τους ανεμόμυλους, πεντακάθαρα νερά, κάτοικοι, ζεστοί και φιλόξενοι που σε χαιρετούν σε κάθε σου βήμα! Η κουζίνα της ιδιαίτερη, αγαπάει τις ζύμες, αλμυρές και γλυκιές .
Μακαρούνες,λαζανάκια, ,λαμπρόπιτες, παξιμαδάκια , γαλατοκούλουρα και κιτρινοκούλουρα τραγανά, αφράτα και κατακίτρινα από τη τζαφορά και επίγευση απο την χλωρή-τοπικό φρέσκο τυρί- που ζυμώνεται μέσα στην ζύμη.
Τα προϊόντα που πρέπει οπωσδήποτε να αναζητήσει ο επισκέπτης , ειναι το αρωματικό της μέλι,το άγριο σαφράν, η χλωρή μυζήθρα , το αλάτι από τα βράχια της και πολλά ακόμα!
Οι κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και αρωματικά είναι ένα ακόμα τοπικό πιάτο του νησιού. Μια Αστυπαλιώτικη οπτική που θυμίζει τα γνωστά μας γεμιστά!
Υλικά
Ανθοί κολοκυθιών 10 μεγάλοι
Ρύζι γλασέ 10 κουταλιές της σούπας (όσους κολοκυθοανθούς έχουμε, τόσο θα είναι και ο αριθμός των κουταλιών ρυζιού)
Λάδι 4 κουταλιές της σούπας
Κρεμμύδια 2 μεγάλα ψιλοκομμένα
Ντομάτες 4 μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
Νερό 1/3 ποτήρι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μάραθος ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Πλένουμε τους κολοκυθοανθούς αφαιρώντας παράλληλα και το κοτσάνι τους.
Σε σκεύος τοποθετούμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που ετοιμάσαμε. (όσους κολοκυθοανθούς έχουμε, τόσος θα είναι και ο αριθμός των κουταλιών ρυζιού)
Κλείνουμε καλά την εγκοπή τους καθώς τους βάζουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε νερό και τα ψήνουμε για λιγότερο από μια ώρα (περίπου 50’) στους 150 βαθμούς Κελσίου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!