fbpx

Κωακό club sandwich με τυρί της πόσας: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

1.4K

Ένα club sandwich διαφορετικό. Με αρωματική μαρμελάδα μήλου, καπνιστό πανσετάκι και τυρί της πόσας από την Κω. Ένα αυθεντικό Κωακό club sandwich δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή!

Υλικά

Ψωμί σίκαλης φρυγανισμένο 3 φέτες

Mαρμελάδα μήλου αρωματισμένη με σιναπόσπορους 20 gr

Φύλλο μαρουλιού 1 καλά πλυμένο

Τυρί της πόσας  3 φέτες κομμένο και  περασμένο από την σχάρα η αντικολλητικό τηγάνι

Πανσετάκι καπνιστό  2 τμχ μαριναρισμένο με αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο

Ντομάτα 1 ροδέλα

Tσιπς κολοκύθας τηγανιτά

Aλάτι πιπέρι

Θρούμπι για να αρτύσουμε τα τσιπς όταν τηγανίσουμε και όσο είναι ακόμα ζεστό.

 

 Συνδεσμολογία

Αλείφουμε τα ψωμιά με την μαρμελάδα μήλου.
Στην μια φέτα τοποθετούμε το φύλλο μαρουλιού και από πάνω το τυρί της πόσας, βάζουμε την δεύτερη φέτα ψωμιού με την μαρμελάδα μήλου να ακουμπάει στο τυρί, αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα μήλου.

Στρώνουμε τις πανσέτες και από πάνω τοποθετούμε την ντομάτα, σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού με την μαρμελάδα να ακουμπάει στο κρέας. Κόβουμε το ψωμί διαγώνια και σερβίρουμε με τα τσιπς κολοκύθας τα οποία έχουμε αρτύσει με αλάτι, πιπέρι και θρούμπι τip.

Για το  κάπνισμα 

Σε αντικολλητικό τηγάνι στρώνουμε αλουμινόχαρτο και βάζουμε μέσα 1 κ.σ φύλλα φασκόμηλου,1 κ.σ τσάι του βουνού, 1 κ.γ μαραθόσπορους η φύλλα μάραθου,1 κ.γ θρούμπι και βάζουμε σε φωτιά μέχρι να αρχίσουν να καπνίζουν.

Τοποθετούμε  από πάνω μια σχάρα ελαφρώς λαδωμένη και βάζουμε τις πανσέτες ,τις γυρνάμε και αν χρειάζονται ψήσιμο το τελειώνουμε στον φούρνο. Ο χρόνος καπνίσματος για να πάρει το κρέας τα αρώματα  είναι από 8′-12′.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής Chef

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close