fbpx

Κερασένια τάρτα με κρέμα τυριού: Από την Ελπίδα Χαραλαμπίδου

333

“Γλυκιά βουτυρένια, κερασένια τάρτα με κρέμα τυριού που λιώνει στο στόμα. Κάπως έτσι θα έλεγα ότι μοιάζει το γλυκό που βλέπετε και θα φτιάξουμε. Λατρεύω τα κεράσια θα μου πείτε και ποιος δεν τα λατρεύει. Μπορείτε να φτιάξετε και με άλλα αγαπημένα σας φρούτα την τάρτα. Γίνεται τέλεια και με μπλούμπερις και  ας φτιάξουμε παρέα την κερασένια”

“Ελπίδα Χαραλαμπίδου”

Υλικά 

Κεράσια

Αλεύρι 265 γρ αλεύρι

Ζάχαρη 30 γρ ζάχαρη

Μηλόξυδο 1 κ.γ.

Αλάτι 1 πρέζα

Βούτυρο 115

Αβγό 1 μεγάλο

Νερό παγωμένο  2 κ.σ

 

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι-ζάχαρη-ξύδι-αλάτι και τα ανακατεύουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο παγωμένο κομμένο κυβάκια. Χτυπάμε το αβγό με 2 κ.σ  παγωμένο νερό και το προσθέτουμε στην ζύμη  -αν έχετε μεγάλο μούλτι-food processor βοηθάει πολύ – Η ζύμη θα θυμίζει βρεγμένη άμμο δεν θέλει ζύμωμα. Την τυλίγουμε  με μεμβράνη και την βάζουμε για μία ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ελαφρώς αλευρωμένες. Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζουμε σε ένα μπολ  -Κρατάμε λίγα κεράσια για να τελειώσουμε το γλυκό μας –

Προσθέτουμε τα 50 gr ζάχαρης-χυμό λεμονιού-κόρν φλάουρ-αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα τυριού με τον κρόκο και 30 gr ζάχαρης. Τέλος προσθέτουμε στο μίγμα την βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Απλώνουμε το μισό μίγμα της κρέμας τυριού πάνω στην ζύμη.

Αφήνουμε κενό γύρω – γύρω για να γυρίσουμε την τάρτα . Πάνω από την κρέμα τυριού βάζουμε τα κεράσια και γυρνάμε την ζύμη. Γυρνάμε γύρω – γύρω την ζύμη που αφήσαμε και κλείνουμε την τάρτα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.

Βάζουμε για 30′ στο ψυγείο την τάρτα μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος. Αλείφουμε την ζύμη με αυγό και πασπαλίζουμε γύρω – γύρω με ζάχαρη. Ψήνουμε σε λαδόκολλα ή σε ανάποδο ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Στους 220 C για 30′ περίπου πάντα ανάλογα με τον φούρνο.

Και 5′ πριν το τέλος βάζουμε κεράσια πάνω από την κρέμα. Μόλις γίνει χρυσή γύρω – γύρω είναι έτοιμη η κερασένια. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε αν αντέξουμε φυσικά!

Καλή επιτυχία και καλή γλυκιά απόλαυση!

Ελπίδα Χαραλαμπίδου Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close