fbpx

Καβουροπίλαφο: Συνταγή από τον αρχιμάγειρα Νίκο Φωτιάδη

259

Περιορισμοί δεν υπάρχουν στην γεύση. Συνταγή για γκουρμέ πιάτο με την σφραγίδα του αρχιμάγειρα Νίκου Φωτιάδη που  υπηρετεί με τόση αγάπη και πάθος την Ελληνική κουζίνα!

Υλικά για 2 άτομα

Καβούρια  2 μπλε ανοιγμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 Υλικά για 2 άτομα

Πράσο ψιλοκομμένο 1/3 φλιτζανιού

Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

Κρεμμύδι  1 ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο

Φινόκιο 1/2 σε καρεδάκια

Πιπεριά πράσινη 1/4 σε καρεδάκια

Πιπεριά κόκκινη 1/4 σε καρεδάκια

Ντοματάκια ψιλοκομμένα 100 gr

Ούζο 1/2 ποτηράκι

Κρασί 1/2 ποτήρι λευκό

Bούτυρο 50 gr

Eλαιόλαδο 100 ml

Ζωμός κότας 200 ml

Ρύζι για ριζότο 200 gr

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο φρεσκοκομμένο

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει καλά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Όταν γυαλίσει προσθέτουμε το καβούρι και τις πιπεριές. Αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο και το κρασί. Μόλις πιούν τα υγρά τους προσθέτουμε τα ντοματάκια και το ζωμό. Ανακατεύουμε προσεκτικά και κυκλικά για να μη σπάσει ο κόκκος, μέχρι να γίνει το πιλάφι. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον υγρά. Στο τέλος ρίχνουμε τον κόλιανδρο και το βούτυρο για να γλασάρει το καβουροπίλαφο.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Νίκος Φωτιάδης chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close