Καστελλόριζο , το ακριτικό μας νησί με την μεγάλη ιστορία!
Στέκεται περήφανα ανάμεσα σε δύο ηπείρους και μας καλωσορίζει με την ανόθευτη ομορφιά των αναστηλωμένων αρχοντικών του.
Τα Κατουμάρια – παραδοσιακές πίτες με αλεύρι και βούτυρο πασπαλισμένες με ζάχαρη, γαρύφαλλα και κανέλα – είναι το παραδοσιακό γλυκό του νησιού.
Υλικά
Αλεύρι 2 κιλά για όλες τις χρήσεις
Ζάχαρη όσο χρειαστεί
Βούτυρο όσο χρειαστεί
Αλάτι λίγο
Μπαχαρικά
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε με λίγο αλάτι και ανοίγουμε μια λεπτή πίτα .Ζεσταίνουμε όσο βούτυρο θέλουμε και αλείφουμε την πίτα. Κάνουμε μια τρύπα στην μέση , αρχίζουμε να τυλίγουμε προς τα έξω ώστε να δημιουργηθεί ένα μακρύ κορδόνι και το κόβουμε.
Παίρνουμε την κάθε άκρη και και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε σπιράλ με αντίθετη φορά, δημιουργώντας δύο τύπου “σαλιγκάρια”. Εν συνεχεία τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο ,πατάμε με πλάστη και το ανοίγουμε μέχρι το μέγεθος πιάτου.
Αφού το ψήσουμε στο φούρνο , τσακίζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε με ζάχαρη γαρύφαλλο κοπανισμένο και κανέλα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !