fbpx

Καταπληκτική μυζηθρόπιτα Πάρου με μέλι και κανέλα: Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

369

Όμορφη  και φωτεινή να ακτινοβολεί το φως του ήλιου στο λευκό μάρμαρο της, η Πάρος είναι ένας τόπος μαγικός που διατηρεί την γοητεία του όσα χρόνια και να περάσουν.

Πλακόστρωτα στενά, λευκά σπιτάκια με βουκαμβίλιες πανέμορφες παραλίες και με την βασίλισσα της κοσμικής πλευράς την Νάουσα να καμαρώνει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική , τους αρχαιολογικούς χώρους ,τις εκκλησιές ,το ενετικό κάστρο και τα καΐκια στο λιμανάκι της !

Η κουζίνα της απλή βασίζεται στις αγνές πρώτες ύλες, με  τυρόπιτες, μυζηθρόπιτες, κολοκυθόπιτες, την «γούνα», κολιός που στεγνώνει στον ήλιο και ψήνεται στα κάρβουνα, λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα  ρεβιθάδα, ντοματοσαλάτα με ξινομυζήθρα και κάππαρη Πάρου, καραβόλους (σαλιγκάρια) φρικασέ, και εξαιρετικά κρασιά!
Η συνταγή  της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα είναι πολύ εύκολη και γευστική!

Υλικά 

Μυζήθρα 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη  καλά στραγγισμένη

Ζάχαρη 1½ φλυτζάνι Υλικά

Μέλι  θυμαρίσιο 3/4 φλυτζανιού

Αβγά 5  χτυπημένα

Μαστίχα 1/2 κ.γλυκού κοπανισμένη

Αλάτι 2 πρέζες 

Κανέλα 1/2 κ.γλυκού 

Ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)

Σιμιγδάλι 2 κ.σούπας

Μέλι 1/2 φλυτζάνι για το σερβίρισμα

Κανέλα λίγη  για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι. Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Chef

Πηγή : www.argiro.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close