Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους, τις γεύσεις , τις φυσικές ομορφιές της. Ένα νησί που μας αγγίζει βαθιά γιατί αν και μικρό , έχει πλούσια ιστορία και παραδόσεις.
Η ψυχή της Κάσου είναι τα γλέντια της και η καρδιά είναι η κουζίνα της.
Το πιλάφι με κανέλα σε κάθε πανηγύρι και γάμο ,το πασπαρά – κρέας ρολό, γεμιστό με συκωτάκια, ρύζι, σταφίδες και ξηρούς καρπούς, τα μικροσκοπικά ντολμαδάκια, τα πιτιά, το ροϊκιό -πιάτο με μαγειρεμένα χορταρικά ,οι μακαρούνες με σιτάκα- χειροποίητα ζυμαρικά ανακατεμένα με το ντόπιο κρεμώδες τυρί και πόσα ακόμα.
Η συνταγή για κασιώτικα ντολμαδάκια εδώ: https://www.otoposmas.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac-%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%bc%ce%b1%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%83%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%b9%ce%bc/?fbclid=IwAR3AQ3J9Qn7a-BzX7ZL6JpbWiyMIaLMbhIbWYKqWOVr6aFo4eEjNiCGCEmY
Το άρθρο στον σύνδεσμο:
https://www.kathimerini.gr/875488/article/ta3idia/sthn-ellada/kasos-kardia—malama