fbpx

Καραβίδες σωτέ με κρέμα καλαμποκιού: Δια χειρός chef Σπύρου Ασίμη

3.5K

Gourmet πιάτο με καραβίδες σωτέ με κρέμα καλαμποκιού, μαριναρισμένο καλαμπόκι με τρούφα και πίκλα σιναπόσπορου για κάθε μέρα που έχουμε γιορτή . Συνταγή δια χειρός chef Σπύρου Ασίμη!

 

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά και εκτέλεση

Kαραβίδες

Καθαρίζουμε 8 μεγάλες ουρές καραβίδας από το κέλυφος και τις χαράζουμε.

Κρέμα καλαμποκιού

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με λίγο βούτυρο, 2 κλωνάρια Θυμάρι και 200 gr καλαμπόκι. Σβήνουμε με λίγο κονιάκ και προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Προσθέτουμε 200 gr κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 10′ Περνάμε από μπλέντερ με 5 gr  λάδι τρούφας.

Βράζουμε  50 gr  σιναπόσπορο περίπου 20′ και κρυώνουμε. Φτιάχνουμε τη πίκλα βράζοντας σε κατσαρόλα 100 gr ζάχαρη, 20 gr ξίδι και 300 gr νερό. Όπως είναι ζεστή η πίκλα βάζουμε το σιναπόσπορο και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τσιπς μαύρου ρυζιού με μαύρο σκόρδο

Βράζουμε 50 gr μαύρο ρύζι μέχρι να μαλακώσει αρκετά, με 1 τεμ μαύρο σκόρδο.

Χτυπάμε στο μπλέντερ το ρύζι με το σκόρδο. Απλώνουμε το χυλό που προκύπτει σε ταψί με λαδόκολλα 1/2 εκ πάχος και αποξηραίνουμε στον φούρνο στους 60 C για 4 ώρες. Κατόπιν αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες πριν χρησιμοποιήσουμε. Σε κατσαρόλα με σπορέλαιο τηγανίζουμε στους 200 βαθμούς για λίγα δευτερόλεπτα.

Καλαμπόκι μαριναρισμένο με τρούφα 

Μαρινάρουμε 100 gr καλαμπόκι με 10 gr μαύρη τρούφα ψιλοκομμένη, 20 gr ελαιόλαδο και 5 gr λευκό βαλσάμικο.

Παρουσίαση

Σοτάρουμε τις καραβίδες με ελαιόλαδο. Σε κάθε πιάτο βάζουμε στη μέση κρέμα καλαμποκιού και γύρω από τη κρέμα βάζουμε 2 κουταλιές  καλαμπόκι, από πάνω 2 καραβίδες, πίκλα σιναπόσπορου, τσιπς μαύρου ρυζιού και φύτρες καλαμποκιού.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

 

Σπύροs Ασίμης Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close