Κοτόπουλο με πορτοκάλι, τζίντζερ και Μαστίχα Χίου
Το πορτοκάλι με το άρωμα και την γεύση του, το τζίντζερ και η κανέλα, δένουν απόλυτα με την Μαστίχα Χίου αυτό το τόσο γευστικό και αρωματικό υλικό, στη συνταγή με το κοτόπουλο φούρνου.
Το πορτοκάλι με το άρωμα και την γεύση του, το τζίντζερ και η κανέλα, δένουν απόλυτα με την Μαστίχα Χίου αυτό το τόσο γευστικό και αρωματικό υλικό, στη συνταγή με το κοτόπουλο φούρνου.
Οι Ολύμποι είναι χωριό της νοτιοδυτικής Χίου, ανάμεσα στο Πυργί και τα Μεστά, 31 χλμ από την πόλη του νησιού. Είναι ένα από τα είκοσι δύο Μαστιχοχώρια, καστροχώρι χτισμένο τον 14ο αιώνα, μακριά όμως από την ακτή. Λιγότερο τυπική περίπτωση από το Πυργί και την Ελάτα, διατηρεί ωστόσο τα βασικά γνωρίσματα του χαρακτηριστικού αυτού για τη Χίο …
Τα Μεστά δεσπόζουν σε μια μικρή κοιλάδα στο νοτιοδυτικό άκρο της Χίου, στην ευρύτερη περιοχή των Μαστιχοχωρίων, 35 χλμ περίπου από την πόλη του νησιού. Συνδυασμός εξαίσιου φυσικού κάλλους και αναλλοίωτης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, θυμίζει πραγματικό φρούριο. Είναι το πλέον καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό Μαστιχοχώρι. Μαζί με τον Κάμπο και το Πυργί αποτελούν ίσως τα κοσμήματα της Χίου. Χτίστηκαν στα βυζαντινά χρόνια, αργότερα όμως οι Γενουάτες πρέπει …
Χίος το νησί της μαστίχας! Γενέτειρα του Ομήρου και πατρίδα επιφανών λογίων και πολιτικών όπως οι Αδαμάντιος Κοραής, Εμμανουήλ Ροΐδης και Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος είναι το πέμπτο μεγαλύτερο της Ελλάδας και βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο. Με τα μεσαιωνικά χωριά της, τις πανέμορφες θάλασσες και τον εύφορο κάμπο της διατηρεί μια ομορφιά αναλλοίωτη. Η πόλη της χτισμένη …
Όσα μέρη και αν έχουμε επισκεφθεί , ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά παγκοσμίως που πρέπει οπωσδήποτε να μην παραλείψουμε είναι το μεσαιωνικό Πυργί στη Χίο. . Είναι γνωστό ως το “ζωγραφιστό” χωριό λόγω των περίτεχνων ξυστών του . Ένα χωριό πραγματικός θησαυρός που κερδίζει συνεχώς τις καλύτερες εντυπώσεις των επισκεπτών του, λόγω της σπουδαιότητάς …
Το άρωμα και η γεύση των μανταρινιών του Χιώτικου κάμπου – από τα πιο αρωματικά στον κόσμο – μεταμορφώνονται σε απλό αλλά πολύ λαχταριστό γλυκό με φύλλο κρούστας , αμύγδαλα ασπρισμένα και ζάχαρη άχνη! Υλικά για 50 τεμ Μανταρίνια χιώτικα 20 τεμάχια Αμύγδαλα ασπρισμένα 500 gr Ζάχαρη άχνη 500 gr Φύλλα κρούστας 10 -11 (1 …