Παραδοσιακή πουτίγκα ρυζιού
Υπέροχη, πολύ απλή στην παρασκευή της πουτίγκα ρυζιού που μας ταξιδεύει στην παιδική μας ηλικία. Το λεπτό άρωμα της κανέλας θα γεμίσει πολλούς από εμάς με γλυκιές αναμνήσεις .
Υπέροχη, πολύ απλή στην παρασκευή της πουτίγκα ρυζιού που μας ταξιδεύει στην παιδική μας ηλικία. Το λεπτό άρωμα της κανέλας θα γεμίσει πολλούς από εμάς με γλυκιές αναμνήσεις .
Την Τσικνοπέμπτη στην Τήνο, στο καφενείο του χωριού Τριαντάρος, αναβιώνει το έθιμο του «Αποκριάτικου Χορού» και του «Αλφαβηταριού της Αγάπης» όπου οι χορευτές, σε κυκλική διάταξη, τραγουδούν περιπαιχτικούς στίχους ακολουθώντας, σύμφωνα με το πρώτο γράμμα κάθε στίχου, τη σειρά της αλφαβήτου. Η εκδήλωση συνοδεύεται από κεράσματα με τοπικά εδέσματα και γλυκίσματα. Την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στα …
Το αγαπημένο τηγανόψωμο των παιδικών μας χρόνων φτιαγμένο από τα χέρια της γιαγιάς ή της μαμάς, μεταμορφώνεται με σκορδάτο λουκάνικο και βολάκι. Δύο τοπικά υλικά από την Τήνο, που γεμίζουν τον ουρανίσκο μας με νέα αρώματα και γεύσεις.
Κάθε νησί των Κυκλάδων έχει μια ξεχωριστή παράδοση το Πάσχα με κυρίαρχο το έθιμο της νηστείας και της κατάνυξης! Στην Αμοργό η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με το παραδοσιακό άσπρισμα των σπιτιών και των δρόμων. Τη Μεγάλη Παρασκευή στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας ψέλνονται τα Εγκώμια και γίνεται η περιφορά του Επιταφίου μέσα στους χώρους της Μονής. Το …
Τήνος! Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ και τα ανώτερης ποιότητας παραδοσιακά της προϊόντα. Η γαστρονομία της Αιγαιοπελαγίτικη , βασίζεται στην γεωργοκτηνοτροφία και αλιεία γι’αυτό και υπάρχει πλήθος τοπικών κρεατικών και τυριών. Λούζα, σύγκλινο, παστά, τυράκι …
Τήνος! Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ και τα ανώτερης ποιότητας παραδοσιακά της προϊόντα. Η γαστρονομία της Αιγαιοπελαγίτικη , βασίζεται στην γεωργοκτηνοτροφία και αλιεία γι’αυτό και υπάρχει πλήθος τοπικών κρεατικών και τυριών. Λούζα, σύγκλινο, παστά, τυράκι …
Απλή υγιεινή και πεντανόστιμη η σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή δια χειρός chef Ευαγγελίας Φωτεινιά. Υλικά Κινόα τρίχρωμη 150 gr Ελαιόλαδο 70 ml Αγκιναράκι Τήνου 100 gr Λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια 80 gr Μάραθος ή άνιθος φρέσκος Μαϊντανός Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα Ντοματίνια 4-5 Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κινόα …
Αυτή την συνταγή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά για ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και αρωματική σάλτσα με φυστίκι Αιγίνης και μυρωδικά κυριολεκτικά θα την λατρέψουμε! Υλικά Ψαρονέφρι 2 τεμάχια 400-500 gr Πράσο Γραβιέρα Τήνου 160 gr Φιστίκια Αιγίνης 40 gr Λεμονοθύμαρο Σάλτσα Φιστίκια 50 gr Mαϊντανός 1/2 ματσάκι Κόλιανδρο 1/2 ματσάκι Ξύδι λευκό …