fbpx

Πασχαλινά ήθη και έθιμα στα νησιά των Κυκλάδων

Κάθε νησί των Κυκλάδων έχει μια ξεχωριστή παράδοση το Πάσχα με κυρίαρχο το έθιμο της νηστείας και της κατάνυξης! Στην Αμοργό η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με το παραδοσιακό άσπρισμα των σπιτιών και των δρόμων. Τη Μεγάλη Παρασκευή στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας ψέλνονται τα Εγκώμια και γίνεται η περιφορά του Επιταφίου μέσα στους χώρους της Μονής. Το …

Κολοκυθάκια γεμιστά του Αιγαίου με πιπεριές, λουκάνικο και βολάκι Τήνου: Από την chef Γεωργία Κουτσούκου

Τήνος! Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ και τα ανώτερης ποιότητας παραδοσιακά της προϊόντα. Η γαστρονομία της Αιγαιοπελαγίτικη , βασίζεται στην γεωργοκτηνοτροφία και αλιεία γι’αυτό και υπάρχει πλήθος τοπικών κρεατικών και τυριών. Λούζα, σύγκλινο, παστά, τυράκι …

Πατατόπιτα παραδοσιακή Τήνου: Από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Τήνος! Το νησί της Παναγιάς με την ξεχωριστή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τις πεντακάθαρες αμμουδιές , τους απίστευτους περιστερώνες χτισμένους σε απάνεμα σημεία , τα πολιτιστικά της φεστιβάλ και τα ανώτερης ποιότητας παραδοσιακά της προϊόντα. Η γαστρονομία της Αιγαιοπελαγίτικη , βασίζεται στην γεωργοκτηνοτροφία και αλιεία γι’αυτό και υπάρχει πλήθος τοπικών κρεατικών και τυριών. Λούζα, σύγκλινο, παστά, τυράκι …

Σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή: Από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

Απλή υγιεινή και πεντανόστιμη η σαλάτα με κινόα , αγκιναράκι Τήνου και λακέρδα παστή δια χειρός chef Ευαγγελίας  Φωτεινιά. Υλικά Κινόα τρίχρωμη 150 gr Ελαιόλαδο 70 ml Αγκιναράκι Τήνου 100 gr Λακέρδα κομμένη σε μικρά κομματάκια 80 gr Μάραθος ή άνιθος φρέσκος Μαϊντανός Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα Ντοματίνια 4-5 Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πλένουμε καλά το κινόα …

Ψαρονέφρι γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και σάλτσα από φιστίκι Αιγίνης: Από την Chef Ευαγγελία Φωτεινιά 

Αυτή την συνταγή  από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά για ψαρονέφρι  γεμιστό με γραβιέρα Τήνου και αρωματική σάλτσα με φυστίκι  Αιγίνης και μυρωδικά κυριολεκτικά θα την λατρέψουμε!   Υλικά Ψαρονέφρι 2 τεμάχια  400-500 gr Πράσο Γραβιέρα Τήνου 160 gr Φιστίκια Αιγίνης 40 gr Λεμονοθύμαρο  Σάλτσα Φιστίκια 50 gr Mαϊντανός 1/2 ματσάκι Κόλιανδρο 1/2 ματσάκι Ξύδι λευκό …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close