fbpx

Μπακαλιάρος “ξαλουριστός”. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και των ορυχείων. Το νησί για τους ερωτευμένους και τις οικογένειες” Με πολύ μεγάλη επιρροή από τους ενετούς για ολόκληρες εκατονταετίες, με σαφείς κρητικές επιρροές από τους Κρήτες – μετά τον …

Μήλος. Tο νησί μας, τα τυριά μας: Γράφει η κα Ειρήνη Ψαθά από τη Μήλο

Ξερό τυρί, μανούρα, μελίχλωρο, μυζήθρα, αφοτυριά, ξινομυζήθρα, σκοτύρι ή τουλουμοτύρι, από κατσικίσιο γάλα! Θυμάμαι τη γιαγιά Ειρήνη και τον παππού Νικόλα με το κοπάδι τους (το οποίο συνεχίζουμε ο μπαμπάς και τώρα εμείς ) Δύο άνθρωποι με τα παιδιά τους να τα καταφέρνουν όλα. Στο νότιο Χάλακα, στου Μπαμπούνη , όλη την εβδομάδα να φτιάχνουν …

Μακαρόνια τρυπητά με μπελτέ και σκόρδο. Δια χειρός Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και των ορυχείων. Το νησί για τους ερωτευμένους και τις οικογένειες” Με πολύ μεγάλη επιρροή από τους ενετούς για ολόκληρες εκατονταετίες, με σαφείς κρητικές επιρροές από τους Κρήτες – μετά τον …

Σπαγγέτι με ντοματίνια, γαύρο και λεμόνι: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Γαύρος, ντοματίνια και λεμόνι. Ενας συγκλονιστικός συνδυασμός για τη συνταγή με σπαγγέτι που μας προτείνει ο Βασίλης Παπικινός chef και ιδιοκτήτης του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο Υλικά Μακαρόνια 1 πακέτο μακαρόνια νο 6 Ντοματίνια 12-15 κομμένα στη μέση Γαύρος φιλέτο 15 τεμάχια Λεμόνι 1 μικρό Ελαιόλαδο 1/3 φλυτζάνι έξτρα παρθένο Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα τηγάνι …

Πασχαλινά ήθη και έθιμα στα νησιά των Κυκλάδων

Κάθε νησί των Κυκλάδων έχει μια ξεχωριστή παράδοση το Πάσχα με κυρίαρχο το έθιμο της νηστείας και της κατάνυξης! Στην Αμοργό η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά με το παραδοσιακό άσπρισμα των σπιτιών και των δρόμων. Τη Μεγάλη Παρασκευή στο Μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας ψέλνονται τα Εγκώμια και γίνεται η περιφορά του Επιταφίου μέσα στους χώρους της Μονής. Το …

Νηστίσιμη τηγανιά με γαρίδες: Δια χειρός chef Βασίλη Παπικινού από τη Μήλο

Η συνταγή από τον Βασίλη Παπικινό chef και ιδιοκτήτη του  https://www.facebook.com/alevromilos στη Μήλο για τηγανιά με γαρίδες, είναι από τις πιο αγαπημένες  της νηστείας και όχι μόνο” Υλικά Γαρίδες 10 -12 μεγάλες νο 1 ή και νο 2 Κρεμμύδι 1 μέτριο  ψιλοκομμένο Πιπεριά 1 κόκκινη σε κυβάκια Πιπεριά 1 πράσινη πιπεριά σε κυβάκια Πιπεριά 1 …

Η αυθεντική Μηλέικη κουζίνα: Γράφει ο chef Βασίλης Παπικινός από τη Μήλο

Μήλος! Το νησί παλέτα χρωμάτων, το νησί του Κλέφτικου, του Σαρακήνικου και των υπολοίπων 80 παραλιών. Το νησί της Αφροδίτης ,του οψιδιανού, των κατακομβών και των ορυχείων. Το νησί για τους ερωτευμένους και τις οικογένειες” Για όλους τους παραπάνω λόγους έγινε γνωστή ,αγαπήθηκε και έγινε σημείο αναφοράς και προορισμός για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, …

Μήλος: Το νησί του Αιγαίου με τους φυσικούς θησαυρούς

  Πριν από περίπου 5-6 εκατομμύρια χρόνια υπήρξαν πολυάριθμες ηφαιστειακές εκρήξεις, από τις οποίες δημιουργήθηκε σταδιακά το σύμπλεγμα των νησιών που αποτελείται από την Αντίμηλο, την Κίμωλο, την Πολύαιγο και τη Μήλο. Ενώ πολύτιμος ορυκτός πλούτος συσσωρεύεται όπου ρέουν θερμά υδάτινα ρεύματα ανάμεσα στα γεωλογικά στρώματα και τις ρωγμές του εδάφους. Ορυχεία όπου εξορύσονται σημαντικές …

Φλαουνάκια: Παραδοσιακά πιτάκια με χόρτα και σταφίδες από την Μήλο

Μήλος μαγική ! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι !Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της που είναι γεμάτα αντιθέσεις και εξαιρετική ομορφιά. Στην σύγχρονη εποχή η Μήλος είναι πασίγνωστη χάρη στο διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης, το καλό φαγητό, τις εκπληκτικές παραλίες, τις σπηλιές και τα …

Σκορδολάζανα με κόκκινη σάλτσα: Παραδοσιακή συνταγή από τη Μήλο

Μήλος μαγική! Σε σχήμα πετάλου δεν είναι ένα κλασικό Κυκλαδονήσι! Έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα χιλιάδες χρόνια πριν, έδωσε στην Μήλο τα σημερινά γεωλογικά χαρακτηριστικά της που είναι γεμάτα αντιθέσεις και εξαιρετική ομορφιά. Στην σύγχρονη εποχή η Μήλος είναι πασίγνωστη χάρη στο διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης, το καλό φαγητό, τις εκπληκτικές παραλίες, τις σπηλιές και τα απόκοσμα …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close