fbpx

Μαύρο πιλάφι με σουπιά και άγρια χόρτα από τους Λειψούς. Δια χειρός chef Άγγελου Κολιγλιάτη

“Είναι κάπως ιδιαίτερο αυτό το μικρό νησάκι των Δωδεκανήσων. Αν και ελάχιστα γνωστό στο Ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό, η Λιψός ή το Λιψό όπως ονομάζουν οι ντόπιοι το μεγαλύτερο νησάκι του μικρού αιγαιοπελαγίτικου συμπλέγματος που εντοπίζεις στο χάρτη κάπου ανάμεσα στην Πάτμο και στη Λέρο. Οι ντόπιοι του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μελάνι της …

Ξεροτήγανα με σιρόπι και κανέλα από τους Λειψούς: Δια χειρός chef Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ξεροτήγανα (ξεροτήανα) παραδοσιακά από τους Λειψούς! Με τραγανό φύλλο και σιρόπι που τα μελώνει και γίνονται τέλεια! Συνταγή από την chef  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Διατηρούνται πολύ καιρό μελωμένα και τραγανά και ξεμυαλίζουν όποιον τα δοκιμάζει. Υλικά  Αβγά 3(σε θερμ.δωματίου) Ούζο 1½ κ.σ Λάδι 2 κ.σ Βανίλιες 4 Αλάτι 1 πρέζα Αλεύρι σκληρό 1½ -2 φλυτζ. Λάδι …

Λειψοί το νησί της Καλυψούς: Η απαράμιλλη ομορφιά και το πρώτο καταφύγιο δελφινιών

Oι Λειψοί ή Λειψώ είναι το μεγαλύτερο και το μόνο κατοικημένο της συστάδας 30 νησιών (24 νησίδες και 6 βράχοι) Η ελληνική μυθολογία λέει πως η νύμφη Καλυψώ που ζούσε στο νησί Ωγυγία (αρχαία ονομασία των Λειψών) κράτησε όμηρο τον Οδυσσέα για 7 ολόκληρα χρόνια ενώ στην επανάσταση του ’21 αποτέλεσε καταφύγιο για τον Μιαούλη …

Τηγανητά μπαρμπούνια με γέμιση. Συνταγή από τους Λειψούς

Λειψοί! Μια μικρή “Ιταλία” είναι το νησί της Καλυψούς, το κρυφό στολίδι στα Δωδεκάνησα που σου κλέβει την καρδιά! Με συνολική έκταση 21 τετρ. χλμ. και οδικό δίκτυο 14 χιλιομέτρων, στο Λειψώ – όπως αποκαλούν οι ντόπιοι το κεντρικό, μεγαλύτερο και το μόνο κατοικημένο νησί του συμπλέγματος των περίπου 20 μικρότερων νησιών και νησίδων των …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close