fbpx

Φλωμάρια με καλαμαράκια, φέτα και βασιλικό: Παραδοσιακή συνταγή Λήμνου από την Νίκη Μηταρέα

Η κυρία Νίκη Μηταρέα γευσιγνώστρια, δημοσιογράφος και συγγραφέας βιβλίων οίνου και γεύσης , γνωρίζει όχι μόνο από καλό κρασί αλλά και από μαγειρέματα με κρασί. Μέσα από το βιβλίο της “Με Κρασί και Ελληνικά” μας ταξιδεύει συνδυάζοντας  μοναδικά τις γεύσεις  με το άρωμα του κρασιού σε όλη την Ελλάδα. “Όλη η Ελλάδα σε ένα πιάτο” …

Λήμνος: Το απολιθωμένο δάσος της και η ανακάλυψη κορμού 20 εκατομμυρίων ετών

Το απολιθωμένο δάσος  στην Λήμνο  αποτελεί ένα μοναδικό γεωλογικό μνημείο το οποίο έχει ανακηρυχτεί από το 2013 προστατευόμενο μνημείο της φύσης. Δημιουργήθηκε σε περίοδο έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας  στην ευρύτερη περιοχή του ΒΑ Αιγαίου και της Μικράς Ασίας  όταν  εκσφενδονίζονταν από τον κρατήρα του ηφαιστείου λάβες, πυροκλαστικά υλικά και ηφαιστειακή στάχτη που κάλυψε την πλούσια υποτροπική …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close