Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κατσικάκι.Δια χειρός chef Τριαντάφυλλου Καλατζή από τη Λήμνο
Η Λήμνος είναι ένα νησί με πλούσια έθιμα και πολιτιστική παράδοση. Από τις αρχές του Δεκέμβρη οι νοικοκυρές του νησιού ετοιμάζουν και καθαρίζουν το σπιτικό τους. Ζυμώνουν και το ψωμί για όλο το δωδεκαήμερο πριν έρθουν οι καλικάντζαροι. Την παραμονή Χριστουγέννων τρώνε την περίφημη «αποσορτή», δηλαδή μαγειρευτό χοιρινό κρέας κομμένο σε λωρίδες ενώ παρέες παιδιών …