fbpx

Πιλάφι με αρνάκι. Παραδοσιακή συνταγή Κάσου από το Λύκειο Ελληνίδων Κάσου

Η Ηρωική Νήσος Κάσος, είναι το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων. Ένα ταξίδι στην ηρωική νήσο Κάσο είναι ένα ταξίδι στον χρόνο. Ένα ταξίδι που θα μείνει αξέχαστο.Είναι σαν να ταξιδεύεις πίσω στην αγνότητα και στο παρελθόν. Πλημμυρισμένη από τα πανηγύρια της, στην αυθεντική τους μορφή,με τη συνοδεία της λύρας του λαούτου και γεμάτη από το …

Τα Ελληνικά Παραδοσιακά Ζυμαρικά

Χυλοπίτες, κοφτό μακαρονάκι, κουσκουσάκι, κριθαράκι, τραχανάς σε διάφορες παραλλαγές… Τα ζυμαρικά αποτελούσαν ανέκαθεν κύρια επιλογή στη διατροφή των Ελλήνων για καθημερινά ή κυριακάτικα τραπεζώματα.  Πλασμένα με αγνά υλικά (γάλα, σιτάρι, αυγά), περιχυμένα με κόκκινη ή λευκή σάλτσα καί μπόλικο τυράκι, «δένουν» τέλεια με θαλασσινά και κρεατικά, παντρεύονται με όσπρια, γίνονται πεντανόστιμες θρεπτικές σούπες, αλλά και υπέροχες …

Ήθη και έθιμα του Πάσχα στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ήθη και έθιμα  του Πάσχα στα νησιά της Δωδεκανήσου που τηρούνται με ευλάβεια και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά” Στην Κάλυμνο η  Μεγάλη Παρασκευή έχει ξεχωριστό χρώμα, με τους ενορίτες των εκκλησιών να κατεβαίνουν στο λιμάνι του νησιού, όπου οι κοπέλες ντυμένες με τοπικές στολές ψέλνουν τα εγκώμια. Το Μεγάλο Σάββατο ετοιμάζεται το «μουούρι», το …

Ντολμαδάκια παραδοσιακά Κάσου. Συνταγή από την κα Μαρία Χαλκίτου Σύρμου

H κασιώτικη κουζίνα φημίζεται και ξεχωρίζει. Γεύσεις που δεν θα συναντήσουμε πουθενά αλλού στην Ελλάδα. Έχουν επηρεαστεί από την Κρήτη και εμπλουτίστηκαν από τους Κασιώτες ναυτικούς και τους Κασιώτες της Αιγύπτου. Το εντυπωσιακό είναι πως η κασιώτικη κουζίνα σερβίρεται ακόμη και σήμερα σε όλα τα Κασιώτικο σπίτια, στις τοπικές ταβέρνες και όχι μόνο στα πανηγύρια …

Παραδοσιακές κριθαροκουλούρες Κάσου. Συνταγή από την κα Μαρία Χαλκίτου Σύρμου εκ Κάσου

Κάσος  η αυθεντική! Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από την τοπική κουζίνα και τις μοναδικές παραδόσεις  της Κάσου. Του νοτιότερου νησιού της Δωδεκανήσου με μάλαμα καρδιά και την απόλυτη γνήσια ομορφιά του (οι κάτοικοι του, οι παραδόσεις και οι γεύσεις του) Ο τόπος που παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου και κάθε φορά που τον …

Μακαρόνια με σιτάκα: Παραδοσιακό φαγητό της Κάσου

Κάσος το νοτιότερο νησί της Δωδεκανήσου με μάλαμα καρδιά και την απόλυτη γνήσια ομορφιά του – oι κάτοικοι του, οι παραδόσεις και οι γεύσεις του – Ο τόπος που παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου και κάθε φορά που τον επισκέπτεσαι σου αγγίζει την ψυχή. Καλοκαίρι και Χειμώνα βλέπεις τους ντόπιους να εκτρέφουν τα ζώα …

Κάσος: Νησί με μάλαμα καρδιά

Ένα ταξίδι στην Κάσο ειναι ένα ταξίδι στον χρόνο που δεν την έχει αγγίξει. Μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε την γνησιότητα της.. Τους ανθρώπους, τις γεύσεις , τις φυσικές ομορφιές της. Ένα νησί που μας αγγίζει βαθιά γιατί αν και μικρό , έχει πλούσια ιστορία και παραδόσεις. Η  ψυχή της Κάσου είναι τα γλέντια …

Σπανακοπίτια Κάσου. Συνταγή από την κα Μαρία Χαλκίτου Σύρμου εκ Κάσου

Κάσος  η αυθεντική! Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από την τοπική κουζίνα και τις μοναδικές παραδόσεις  της Κάσου. Του νοτιότερου νησιού της Δωδεκανήσου με μάλαμα καρδιά και την απόλυτη γνήσια ομορφιά του (οι κάτοικοι του, οι παραδόσεις και οι γεύσεις του) Ο τόπος που παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου και κάθε φορά που τον …

Κέικ λαδιού με καρύδα και σιρόπι μανταρινιού

Κάσος! Το νοτιότερο νησί της Δωδεκανήσου με μάλαμα καρδιά και την απόλυτη γνήσια ομορφιά του. Οι κάτοικοι του, οι παραδόσεις και οι γεύσεις του. Ο τόπος που παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου και κάθε φορά που τον επισκέπτεσαι σου αγγίζει την ψυχή. Καλοκαίρι και Χειμώνα βλέπεις τους ντόπιους να εκτρέφουν τα ζώα τους, να …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close