fbpx

Βαθύ Καλύμνου και το μαγευτικό λιμανάκι της Ρίνας

Κάλυμνος! Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου είναι ένας  τόπος άγριος, ενναλακτικός και πολύ γοητευτικός . Χωρίς ιδιαίτερο πράσινο και πλαγιές κατάφυτες. Με επιβλητικούς βράχους όπου σκαρφαλώνουν χιλιάδες αναρριχητές από κάθε σημείο της γης που το επισκέπτονται. Αλλά και πανέμορφος  με καταπληκτικές παραλίες και χωριά θησαυρούς που αξίζει να ανακαλύψει ο επισκέπτης. Ένα από αυτά …

Ήθη και έθιμα του Πάσχα στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ήθη και έθιμα  του Πάσχα στα νησιά της Δωδεκανήσου που τηρούνται με ευλάβεια και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά” Στην Κάλυμνο η  Μεγάλη Παρασκευή έχει ξεχωριστό χρώμα, με τους ενορίτες των εκκλησιών να κατεβαίνουν στο λιμάνι του νησιού, όπου οι κοπέλες ντυμένες με τοπικές στολές ψέλνουν τα εγκώμια. Το Μεγάλο Σάββατο ετοιμάζεται το «μουούρι», το …

Αμπελόφυλλα με κόκκινη κολοκύθα: Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Κάλυμνος, το νησί  των σφουγγαράδων! Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί της  Δωδεκανήσου με πανέμορφα τοπία, πεντανόστιμη κουζίνα φιλόξενους κατοίκους που εγγυώνται μια ποιοτική απόδραση από την καθημερινότητα με μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά και με περιπετειώδεις διακοπές με  πλήθος επιλογών. Πέρα από τις υπέροχες παραλίες, διαθέτει βουνά για ορειβασία και αναρρίχηση, δυνατότητα για σέρφινγκ, ποδηλασία …

Λεμονάτος μπακαλιάρος με πράσα: Συνταγή Καλύμνου από την chef Μαρία Κλήμη

Η νηστεία της Σαρακοστής ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα και ολοκληρώνεται το Πάσχα . Είναι η παλαιότερη και η πιο αυστηρή νηστεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας , η οποία επιτρέπει δύο εξαιρέσεις που μπορούμε να φάμε ψάρι. Η πρώτη είναι ανήμερα της γιορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως έχει καθιερωθεί η 25η Μαρτίου. Πρόκειται για μια χαρμόσυνη …

Κάλυμνος: Ο θαλάσσιος “θησαυρός” φυσικός σπόγγος της και ο πλούτος των προϊόντων και της γαστρονομίας της

Ο φυσικός σπόγγος της Καλύμνου Πηγή παραγωγής, επεξεργασίας, προμήθειας και εξαγωγής των φυσικών σπόγγων στην Ελλάδα είναι το νησί της Καλύμνου. Το φυσικό σφουγγάρι δεν είναι βιομηχανικό προϊόν, είναι ζωντανός οργανισμός. Το φυσικό σφουγγάρι της θάλασσας, δεν είναι τίποτα άλλο από το σκελετό ενός θαλάσσιου ζώου. Τα σφουγγάρια αναπτύσσονται, επιβιώνουν και εξαρτώνται άμεσα από το …

Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο Καλύμνου

Κάλυμνος! Η αυθεντικότητα στο μεγαλείο της.  Ενας τόπος αγνός και παρθένος  που αγαπούν όσοι αναζητούν ηρεμία , χαλάρωση και ανεπιτήδευτο στις διακοπές τους. Με πρωτεύουσα την Πόθια, έναν πολύχρωμο  οικισμό αμφιθεατρικά χτισμένο στις παρυφές δύο αντικριστών λόφων. Άγονος βράχος το νησί με δώρο Θεού την θάλασσα. Την θάλασσα που τους χάρησε τα σφουγγάρια και την …

Χταποδοκεφτέδες από την Κάλυμνο: Ξεχωριστός θαλασσινός μεζές – Video –

Κάλυμνος! Η αυθεντικότητα στο μεγαλείο της .Ενας τόπος αγνός και παρθένος  που αγαπούν όσοι αναζητούν ηρεμία , χαλάρωση και ανεπιτήδευτο στις διακοπές τους. Με πρωτεύουσα την Πόθια, έναν πολύχρωμο  οικισμό αμφιθεατρικά χτισμένο στις παρυφές δύο αντικριστών λόφων. Αγονος βράχος το νησί με δώρο Θεού την θάλασσα. Την θάλασσα που τους χάρισε τα σφουγγάρια και την …

Μελιτζανοσαλάτα σε φρυγανισμένο ψωμί με μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και τυρί φέτα: Δια χειρός chef Δημήτρη Κουλλιά

Μελιτζάνα αγάπη μου! Όποιος δεν έχει γευθεί το κηπευτικό που αποτελεί  ασπίδα του οργανισμού μας και συγκαταλέγεται στην dream team  της διατροφής μας απλά…χάνει! Στα χέρια του chef Δημήτρη Κουλλιά μεταμορφώνεται σε σπιτική μελιτζανοσαλάτα  που συνδυάζεται συκγλονιστικά με φέτα και μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς. Σερβίρεται σαν ορεκτικό σε φρυγανισμένο ψωμάκι! Υλικά για την μελιτζάνα Μελιτζάνες  4 …

Χταποδοκεφτέδες και σαλάτα μιρμιζέλι Καλύμνου

Κάλυμνος! Η αυθεντικότητα στο μεγαλείο της . Ενας τόπος αγνός και παρθένος  που αγαπούν όσοι αναζητούν ηρεμία , χαλάρωση και ανεπιτήδευτο στις διακοπές τους. Με πρωτεύουσα την Πόθια, έναν πολύχρωμο  οικισμό αμφιθεατρικά χτισμένο στις παρυφές δύο αντικριστών λόφων.Αγονος βράχος το νησί με δώρο Θεού την θάλασσα.Την θάλασσα που τους χάρησε τα σφουγγάρια και την φήμη …

Αφράτα πασχαλινά τσουρέκια δια χειρός chef Μιχάλη Μάρθα από Κάλυμνο -Video –

Κάλυμνος, το νησί  των σφουγγαράδων! Είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί της  Δωδεκανήσου με πανέμορφα τοπία, πεντανόστιμη κουζίνα φιλόξενους κατοίκους που εγγυώνται μια ποιοτική απόδραση από την καθημερινότητα με μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, αλλά και με περιπετειώδεις διακοπές με  πλήθος επιλογών. Πέρα από τις υπέροχες παραλίες, διαθέτει βουνά για ορειβασία και αναρρίχηση, δυνατότητα για σέρφινγκ, ποδηλασία …

Η πιο νόστιμη τάρτα μήλου από τον chef Μιχάλη Μάρθα

Πεντανόστιμη τάρτα μήλου μια εύκολη συνταγή από τον chef Μιχάλη Μάρθα! Ακολουθήστε βήμα βήμα το απόσπασμα και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας από τα αρώματα της. Απολαύστε !! Ιδέες για το πως να ντύσετε την δικιά σας τάρτα https://www.youtube.com/watch?v=9PJgb… Υλικά Για τάρτα  Βούτυρο 210 gr Ζάχαρη άχνη 200 gr Αυγά 150 gr Ξύσμα λεμονιού από …

Σπιτικό ψωμί με προζύμι δια χειρός chef Μιχάλη Μάρθα – Video –

Η “ουσία της ζωής ” . Σπιτικό ψωμί δια χειρός chef Μιχάλη Μάρθα! “Εύκολο και γρήγορο ψωμί με προζύμι της προηγούμενης μέρας. Ακολουθείστε την συνταγή πιστά και θα απολαύσετε αυτήν την συνταγή όσο τίποτα άλλο. Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλώ σχολιάστε και ο chef θα  απαντήσει άμεσα.” Enjoy, subscribe and share !! Υλικά  Εκκίνησης 227 gr. …

Συνέντευξη του βραβευμένου chef Μιχάλη Μάρθα στον “Τόπο μας”

Γεννήθηκε στη πολιτεία της Αμερικής Φλώριδα το 1986- αποκαλύπτοντας και την ηλικία του – και έχει δύο αδελφές πολύ όμορφες η μεγαλύτερη έχει τρία παιδιά και η μικρότερη σπουδάζει γιατρός στη Κρήτη. Έχει κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου πρεσβευτή chef της Ελλάδας (the Best Chef Ambassador for Greece 2016) τον τίτλο του ενός εκ των …

Κάλυμνος: Πλούσια η παρουσία της τοπικής της κουζίνας στη δράση “Aegean Mamas Know Best”

Στην Κάλυμνο ταξίδεψε η δράση  “Aegean mamas know best- Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα”, προκειμένου να αναδείξει την Καλύμνικη κουζίνα, παρουσιάζοντας την πλούσια τοπική κουζίνα και τις υπέροχες συνταγές της. Στη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαιου αναφέρονται τα εξής: Στο πλαίσιo του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, που κατέχει η Περιφέρεια Νοτίου …

Χταπόδι με φάβα: Από τον chef Μιχάλη Μάρθα

Χταπόδι – κατά προτίμηση φρέσκο – με φάβα . Ξεχωριστή συνταγή από τον Chef Μιχάλη Μάρθα, ξεχωριστός συνδυασμός για αυτό το νηστίσιμο πιάτο! Υλικά  Για το χταπόδι Χταπόδι 1 – 2 κιλά φρέσκο – Κρεμμύδια 2 ξερά Σκόρδο 2 σκελίδες Δάφνη 3 φύλλα Kρασί κόκκινο 300 gr Aναμα 300 gr Ξύδι λευκό 900 gr 150 …

Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close