Στο Παρίσι στην πόλη του φωτός που διατηρεί την φήμη της για τις γαστρονομικές της ανησυχίες, συναντήθηκαν κορυφαίοι chef ώστε να δημιουργήσουν μενού αειφόρου γαστρονομίας, που συνδυάζει γεύση και την προστασία του περιβάλλοντος.
Προσκαλεσμένοι του παγκόσμιου ταμείου για τη φύση – WWF – και της εταιρίας Knorr – οι οποίοι δημοσίευσαν μια έκθεση με στόχο να αναδειχτούν 50 τρόφιμα – δημητριακά, όσπρια και φύτρα, λαχανικά, μανιτάρια, καρύδια και σπόροι – δημιούργησαν νέες συνταγές.
Ο Γάλλος Γκρέγκορι Μαρσάν, φαντάστηκε μια ακολουθία επτά πιάτων που συνδυάζουν σπανάκι, ταλιατέλες, λαγόχορτα, φακές, άγριο ρύζι και φύκια, και τέλος ως επιδόρπιο πανακότα με γάλα σόγιας. “Ως chef και εστιάτορες πρέπει να στηρίξουμε την αειφορία και να προτείνουμε περισσότερα μενού που θα έχουν ως βάση τα λαχανικά, κάτι που συνιστά πρόκληση», δήλωσε o βραβευμένος chef με ένα αστέρι Μισελέν.
Πρέπει να αναλογιστούμε τη σχέση μας με τη διατροφή», δήλωσε ο Βιρχίλιο Μαρτίνες Βέλες, του εστιατορίου Central στη Λίμα του Περού, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα του κόσμου. “Υπάρχει πλήρης αποσύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, των ζώων και των φυτών και αν ο κόσμος θεωρήσει τη διατροφή αυτή μια επιφανειακή μόδα, τότε δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα”
Ένα βασικό στοιχείο που δεν πρέπει να παραμελήσουμε ώστε να λειτουργήσει μια αλλαγή στη διατροφή είναι η γεύση τόνισε ο chef Κριστιάν Αμπεγκάν από το Καμερούν. “Είναι μια πρόκληση να αλλάξει ο κόσμος τους τρόπους που μαγειρεύει και εμείς οφείλουμε να τους δείξουμε τα αποτελέσματα”
Το άρθρο στον σύνδεσμο: