Θα μπορούσε να ήταν τίτλος ταινίας: “Όταν το περγαμόντο συνάντησε το γλυκό σοκολάτας” Μια υπέροχη ιστορία αγάπης με αίσιο τέλος δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή”
Υλικά για 4 άτομα
Σοκολάτα κουβερτούρα 250 gr
Βούτυρο ανάλατο 255 gr
Ζάχαρη 160 gr
Αβγά 6
Αλεύρι 145 gr
Ξηρή μαγιά 16 gr
Βανίλια 1
Εκτέλεση
Λειώνουμε σε μπαίν μαρί 250 gr βούτυρο ανάλατο και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν .
Αμέσως μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε τα 140 gr κοσκινισμένο αλεύρι τη ξηρή μαγιά και τους σπόρους βανίλιας.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε 4 φόρμες πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι – Σεμιζέ-Σεμιζάρουμε – και γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τις φόρμες στη κατάψυξη για 15 ώρες .
Για την σάλτσα περγαμόντο
Περγαμόντο 4 τμχ
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 50 gr
Νερό 300 ml
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα περγαμόντο και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Κάνουμε τη σάρκα χυμό, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι, ρίχνουμε τις λωρίδες μέσα και βράζουμε για 10′. Ψήνουμε τα γλυκάκια στους 170c για 12΄.Βγάζουμε από τις φόρμες και ρίχνουμε σε πιατάκια λίγο σιρόπι με τις λωρίδες περγαμόντο και χυμό από το περγαμόντο. Τοποθετούμε από πάνω τα γλυκά και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής Chef