fbpx

Γλυκό σοκολάτας με σάλτσα περγαμόντο: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

2.8K

Θα μπορούσε να ήταν τίτλος ταινίας: “Όταν το περγαμόντο συνάντησε το γλυκό σοκολάτας” Μια υπέροχη ιστορία αγάπης με αίσιο τέλος δια χειρός chef Γιώργου Φραντζή”

Υλικά για 4 άτομα 

Σοκολάτα κουβερτούρα 250 gr

Βούτυρο ανάλατο 255 gr

Ζάχαρη 160 gr

Αβγά 6

Αλεύρι 145 gr

Ξηρή μαγιά 16 gr

Βανίλια 1

Εκτέλεση

Λειώνουμε σε μπαίν μαρί 250 gr βούτυρο ανάλατο και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν .

Αμέσως μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς χωρίς να σταματήσουμε, ρίχνουμε τα 140 gr κοσκινισμένο αλεύρι  τη ξηρή μαγιά και τους σπόρους βανίλιας.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο βούτυρο, βουτυρώνουμε 4 φόρμες πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι – Σεμιζέ-Σεμιζάρουμε – και γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε τις φόρμες στη κατάψυξη για 15 ώρες .

Για την σάλτσα περγαμόντο

Περγαμόντο  4 τμχ

Για το σιρόπι

Ζάχαρη 50 gr

Νερό 300 ml

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα περγαμόντο και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές φέτες και κατόπιν σε λεπτές λωρίδες. Κάνουμε τη σάρκα χυμό, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό να γίνει σιρόπι, ρίχνουμε τις λωρίδες μέσα και βράζουμε για 10′. Ψήνουμε τα γλυκάκια στους 170c για 12΄.Βγάζουμε από τις φόρμες και ρίχνουμε σε πιατάκια λίγο σιρόπι με τις λωρίδες περγαμόντο και χυμό από το περγαμόντο. Τοποθετούμε από πάνω τα γλυκά και γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close