Σε διαγωνισμό “μαμαδίστικου” φαγητού κερδίζουν με διαφορά. Την συνταγή για τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο αυτού το αγαπημένου παραδοσιακού σπιτικού πιάτου μας προτείνει ο chef Δημήτρης Πλουμιστός!
Υλικά
Μοσχαρίσιος κιμάς 500 gr
Ρύζι γλασέ 3 κουτ σούπας
Κρεμμύδι 1
Καρότο 1
Κολοκύθι 1
Σέλινο μισό ματσάκι
Άνηθος μισό ματσάκι
Ελαιόλαδο μισό φλυτζάνι
Αλάτι
Πιπέρι
Αβγά 2
Χυμός από 3 λεμόνια
Κόρν φλάουρ 2-3 κ.γ
Ζωμός 3 κούπες
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε μπλέντερ αφού τα έχουμε κόψει, με λίγο λάδι το κρεμμύδι το καρότο το κολοκύθι το σέλινο μέχρι να γίνουν αλοιφή. Αφού τα αλέσουμε τα προσθέτουμε στο κιμά με τα υπόλοιπα υλικά το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε να ενωθούν καλά. Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό με λίγο λάδι να βράσει. Πλάθουμε τον ζυμωμένο κιμά σε μπαλάκια τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο βρασμένο νερό για 25-30′
Σε μπολ βάζουμε το κόρν φλάουρ και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να διαλυθούν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε πολύ καλά τα αβγά και ρίχνουμε σε αυτά το διαλυμένο μίγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Tips
Προσθέτουμε τα λαχανικά στον κιμά γιατί με αυτό το τρόπο παίρνουν τα παιδιά τις θρεπτικές ουσίες, που σε άλλη περίπτωση δεν τα προτιμούν!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δημήτρης Πλουμιστός Chef