Σαν μικρό συνοδευτικό, ή σαν κανονικό γεύμα , αγαπάμε τις σαλάτες, πόσο μάλλον στις γιορτές. Και επειδή θα μπορούσε να είναι κάθε μέρα γιορτή, καλό είναι να βρίσκονται πάντα στο τραπέζι μας! Αγαπημένη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και πορτοκάλι που θα συνοδέψει εξαιρετικά τα γιορτινά μας εδέσματα!
Υλικά
Ρόκα ή μαρούλια
Σπόρια από ρόδι 1 κούπα
Πορτοκάλια 1 – 2
Καρύδια χοντροκομμένα 1/5 φλυτζ.
Χυμός πορτοκαλιού 1/4 φλυτζ.
Βαλσάμικο ξύδι 2 κουτ. σούπας
Ελαιόλαδο 5 κουτ. σούπας
Μέλι 1 κουτ.σούπας
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε την πράσινη σαλάτα σε μεγάλα κομμάτια και τοποθετούμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια σε μικρές φέτες ή σε κύβους – όχι πολύ μικρούς – Σε άλλο μικρό μπολ, αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το dressing στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα καρύδια και το αλατοπίπερο.
Υ.Γ Αν αντί για καρύδια, προτιμάτε τα κουκουνάρια ή τα αμύγδαλα, μην ξεχάσετε να τα καβουρδίσετε. Θα δώσουν στη σαλάτα σας άλλη γεύση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!