H Ρόδος ένας από τους πιο διάσημους και αγαπημένους προορισμούς , υποδέχεται κάθε χρόνο επισκέπτες που λατρεύουν την κουζίνα της και τις τοπικές της γεύσεις. Γεύσεις που συνδυάζουν τέλεια την παράδοση με την σύγχρονη γαστρονομία . Σαν σταυροδρόμι πολιτισμών παρά τις επιρροές που δέχτηκε από τρεις ηπείρους – Ασία , Αφρική και Ευρώπη – διατήρησε την μεσογειακή της ταυτότητα!
Τα προϊόντα της όλα άριστα όπως λάδι, μέλι, ζυμαρικά, βότανα, κρασί δένουν απόλυτα στις παραδοσιακές συνταγές και το αποτέλεσμα είναι θεϊκό! Η γαριδομακαρονάδα είναι ένας συνδυασμών εξαιρετικών προϊόντων από Ρόδο. Το γαριδάκι το βρίσκουμε κάθε μέρα φρεσκότατο στην πλ.Κατταβιάς από τον κο Παναγιώτη από Χάλκη.
Υλικά
Tαλιολίνι 1 πακέτο από παραδοσιακά ζυμαρικά Κατταβιάς “Τα χειρομύλια”
Γαριδάκι Κατταβιάς 600 gr
Ντοματάκια κον κασέ 1 κονσέρβα
Κρεμμύδι μέτριο ξερό
Σκόρδο 2 σκελίδες
Ελαιόλαδο 1/2 κούπα
Ούζο 2 σφηνάκια
Κόκκινος βασιλικός 1/2 κούπα φύλλα από Dm natural Farming
Ζάχαρη 1 κουτ. γλυκ.
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα ψιλοκόβουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για 2-3 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το 1 σφηνάκι ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και βράζουμε για 15 λεπτά.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχουμε μια πηχτή σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον φρέσκο κόκκινο βασιλικό από Dm και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2 λεπτά ακόμα. ΥΓ .Τα φρέσκα μυρωδικά τα βάζουμε πάντα στο τέλος του βρασμού για να μη χάσουν το άρωμά τους. Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο αφού το έχουμε περάσει από την πρέσα. Το αφήνουμε 1-2 λεπτά να αρωματιστεί το λαδάκι. Προσθέτουμε το γαριδάκι Κατταβιάς και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το γνωστό ροζ – πορτοκαλί χρώμα. Σβήνουμε με το τελευταίο σφηνάκι ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και συνεχίσουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από την φωτιά. Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά 1 λεπτό λιγότερο.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το γαριδάκι Κατταβιάς ανακατεύοντας ενώ έχουμε δυναμώσει την ένταση της εστίας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Βράζουμε για 1 με 2 λεπτά ακόμα και σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!