Κυριολεκτικά μια συνταγή να “γλείφουμε τα δάχτυλά μας. “Αγαπάμε να απολαμβάνουμε καβούρια συνήθως στο νησάκι που κάνουμε διακοπές.. Έχουν εξίσου όμως συγκλονιστική γεύση όταν ετοιμάζουμε εμείς αυτόν τον μεζέ και τον γευόμαστε με φίλους.
Και όπως τονίζει η chef Γεωργία Κουτσούκου που μας στέλνει την συνταγή.
“Ο μεζές είναι μοίρασμα, είναι παρέα, είναι φίλοι με καρδιά γεμάτη. Ακόμα και ο δύσπιστος το “Γεια μας” θα το πει και το χαμόγελο του θα μας χαρίσει. Ειδικά με #φρεσκοκαβούριμεdressingμουστάρδας η παρέα δένει,
η καρδιά ευφραίνεται και το γέλιο ακούγεται”
“Γεωργία Κουτσούκου “
Υλικά
Φύλλα μαρουλιού 4 – 5 προτιμούμε της καρδιάς, που είναι πολύ τρυφερά.
Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο 2 – 3 κουταλιές
Ψίχα από 2 φρέσκα καβούρια
Dressing
Μουστάρδα Ντιζόν 2 κουταλιές της σούπας
Ξύδι λευκό 1 κουταλιά
Ξύδι λευκό 1 κουταλιά
Ελαιόλαδο εξαιρετικό παρθένο 4 – 5 κουταλιές
Ζάχαρη 1 πρέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το dressing, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
Έχουμε κόψει το μαρούλι σε λωρίδες και ανακατεύουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.
Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το dressing και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε, συμπληρώνοντας με το φρέσκο καβούρι και γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεωργία Κουτσούκου Chef