fbpx

Φουσκωτή και κολόπια: Παραδοσιακή συνταγή Αντίπαρου από το βιβλίο”Μαεροτσκαλίσματα” δια χειρός Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

418

Εκτέλεση 

Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε όλη νύχτα να μαραθεί. Το πρωί  ζυμώνουμε το φύλλο και το αφήνουμε λίγο. Ανακατεύουμε την κολοκύθα με όλα τα υλικά.

Ανοίγουμε το φύλλο και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί που το έχουμε αλείψει λάδι, ρίχνουμε μέσα την κολοκύθα σκεπάζουμε με ένα άλλο φύλλο, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά και ψήνουμε τη φουσκωτή σε μέτριο φούρνο 1 ώρα περίπου. Το πάνω φύλλο το αλείφουμε με λάδι.

Πολλές φορές έφτιαχναν και ατομικές μερίδες για τα παιδιά σε σχήμα μισοφέγγαρου και έκλειναν το ζυμάρι τριγύρω, πατώντας το με το χέρι. Ήταν τα λεγόμενα κολόπια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου Chef

Πηγή : https://www.argiro.gr/recipe/fouskoti-kai-kolopia/

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close