Σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ρόδου – τα Στεγνά που ανήκουν στο χωριό Αρχάγγελος ένα από τα αρχαιότερα χωριά του νησιού με το εμβληματικό του κάστρο και τη Παναγιά Τσαμπίκα την ¨ψηλή¨ –
ο Chef Γιώργος Μαρκάκης μαγειρεύει στο εστιατόριο Κόζας αγαπημένη αιγαιοπελαγίτικη συνταγή .Φάβα με φρέσκο χταπόδι κρασάτο, συνοδευόμενα από σαλάτα μαυρομύτικων φασολιών και λεπτή πίτα Ρόδου.
Τα προϊόντα Ρόδου που που χρησιμοποίησε είναι από :
Tatakis Wines, Purefarm, Σtagona έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ιχθυοπωλείο Θαλασσινός Κήπος, DMFarming Rhodes, Το Πανέρι – βιολογικά προϊόντα – και Λεπτή πίτα Ρόδου.
Υλικά
Για τη Φάβα
Φάβα 250 gr
Eλαιόλαδο
Κρεμμύδι 1
Σκόρδο 2 σκελίδες
Πράσο 1/2
Καρότο 1
Σέλερυ 1 κλωνάρι
Δάφνη 2 φύλλα
Μπαχάρι 4 κόκκοι
Θυμάρι
Κουρκουμάς 1/2 κ.γ.
Για το χταπόδι
Χταπόδι 1 ολόκληρο
Ελαιόλαδο
Πράσο 1/2
Σελερυ 1 κλωνάρι
Κρεμμύδια 2
Σκόρδο 2 σκελίδες
Καρότα 2
Δάφνη 2 φύλλα
Μπαχάρι 5 κόκκοι
Ξύδι 1 ποτήρι
Κόκκινο κρασί 1 ποτήρι
Ξύδι μπαλσάμικο
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Ανθός αλατιού
Πιπέρι
Για τα μαυρομύτικα φασόλια
Μαυρομύτικα 200 gr
Ελαιόλαδο
Κρεμμύδια 2
Λεμόνι 1/2
Πιπεριά 1 κόκκινη
Ανθός αλατιού
Πιπέρι
Εκτέλεση στο Video