Κλασικό φαγητό τα φασολάκια ενισχύονται στη γεύση με την απόλυτη βινεγκρέτ από πιπεριές Φλωρίνης, σιρόπι αγαύης και μπαλσάμικο, συνταγή που μας προτείνει ο vegan chef Νίκος Γαϊτάνος για Vegans και όχι μόνο!
Υλικά
Φασολάκια τσαουλιά 500 gr
Πιπεριά 1 κόκκινη σε λωρίδες
Καρότα 2 σε ροδέλες
Κρεμμύδι 1 ξερό χονδροκομμένο
Πράσο 1 σε ροδέλες
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Μαϊντανός και δυόσμος 1/2 φλυτζάνι ψιλοκομμένα
Για τη βινεγκρέτ
Πιπεριές Φλωρίνης 2 ψητές ξεφλουδισμένες
Ελαιόλαδο 3/4 φλυτζανιού
Μπαλσάμικο 1/4 φλυτζανιού άσπρο
Σιρόπι αγαύης 1 κουταλιά
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να ροδίσει ελαφρά το καρότο. Προσθέτουμε τα φασολάκια, σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά και προσθέτουμε τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό ώστε να σκεπαστούν σχεδόν τα φασολάκια. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά και όταν μείνουν με το λάδι αποσύρουμε. Σερβίρουμε με τη βινεγκρέτ.
Βινεγκρέτ
Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ξεφλουδίζουμε. Μεταφέρουμε τις πιπεριές με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει τελείως απαλή. Διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Νίκος Γαϊτάνος Vegan Chef