fbpx

Η Ευρώπη γνωρίζει τις Ελληνικές γεύσεις: “Η Ελλάδα στο πιάτο”

336

Ο ευρωβουλευτής του Συριζα Στέλιος Κούλογλου  υποδέχθηκε  στο εστιατόριο του Ευρωκοινοβουλίου πάνω από 500 Έλληνες και ξένους επισκέπτες παρουσιάζοντας εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα  και τονίζοντας:

“Αυτά τα εδέσματα που δοκιμάζετε τώρα είναι η αληθινή Ελλάδα” Πρέπει να αναδείξουμε το πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας το οποίο εξακολουθεί να είναι δημιουργικό, παρά τη κρίση”

Τέσσερα χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα έγιναν πηγή έμπνευσης για τους διακεκριμένους Έλληνες σεφ Μάνο Μακρυγιαννάκη, Αντιγόνη Παπαβασιλείου  – Φίλεμα, Βρυξέλλες –  Μιχάλη Χάσικο  – Upano, Ρέθυμνο – και Γρηγόρη Χέλμη  – Με Ζεν, Βόλος-Λάρισα – :
Φάβα, τραχανάς, ταραμάς και πίτες παρουσιάστηκαν με τη μορφή «έξυπνων» γευστικών παραλλαγών που ενθουσίασαν και τιμήθηκαν δεόντως, όπως επίσης τα ελληνικά κρασιά και οι μπύρες, από τους επισκέπτες.

O chef Μάνος Μακρυγιαννάκης,  που μαζί με τον Στ. Κούλογλου εμπνεύστηκε την ιδέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης,  είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να μάθει ο Ευρωπαίος τα ελληνικά προϊόντα γιατί αν τα μάθει θα τ’ αναζητήσει και μετά θ’ αρχίσουν οι εξαγωγές».

 

Το άρθρο στον σύνδεσμο: http://tvxs.gr/news

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close