fbpx

Πλιγούρι θαλασσινών με κόκκινο βασιλικό και δυόσμο: Από τον chef Γιώργο Μαρκάκη

578

Μυρίζει θάλασσα αυτή η συνταγή από τον chef Γιώργο Μαρκάκη!
Πεντανόστιμη σαλάτα με πλιγούρι, θαλασσινά και εξαιρετικά προϊόντα Ρόδου.

Yλικά

Πλιγούρι  500 gr από τον “Γυναικείο Αγροτουριστικό  Συνεταιρισμό “Οι Απολλωνιάτισσες”

Ντομάτες 4 μεγάλες τριμμένες

Πλοκάμια χταποδιού  2 ψιλοκομμένα

Καλαμάρι  1 ψιλοκομμένο

Γαρίδες  500 gr ψιλοκομμένες

Κρεμμύδι  100 gr ψιλοκομμένο

Kρεμμυδάκι  100 gr φρέσκο ψιλοκομμένο

Δυόσμος φρέσκος  ψιλοκομμένος 1 ματσάκι

Κόκκινος βασιλικός 1 ματσάκι φρέσκος ψιλοκομμένος από την “Dm Natural Farming Rhodes”

Σκόρδο 2 σκελίδες

Ούζο 100 ml

Ελαιόλαδο 50 ml

Χυμός από ένα λεμόνι

λάιμ ξύσμα και χυμός 2 κουτ.

Bougouet garni (καρότο, κρεμμύδι, πράσο, φινόκιο, σκόρδο, δάφνη)

Αστεροειδής γλυκάνισος μπαχάρι κάρδαμο

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Αδειάζουμε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο σκεύος και ανακατεύουμε μαζί τις τριμμένες τομάτες Προσθέτουμε τον κόκκινο βασιλικό και τον δυόσμο Σκεπάζουμε και αποθηκεύουμε στο ψυγείο ιδανικά για μια νύχτα.

Βάζουμε το χταπόδι και το καλαμάρι να βράσουν με το bougouet garni,τον αστεροειδή γλυκάνισο, το μπαχάρι και το κάρδαμο Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και σβήνουμε με ούζο.

Ψιλοκόβουμε τα θαλασσινά Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λεμόνι, το λάιμ και τα θαλασσινά. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Καλή επιτυχία και καλή  απόλαυση!

Rodos Private Chef
Μαρκάκης Γεώργιος

 

Ο Γιώργος Μαρκάκης είναι επαγγελματίας chef, ο οποίος αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Μαγειρικής Τέχνης στη Ρόδο. Είναι μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία καθώς έχει εργαστεί σε ξενοδοχεία 5 αστέρων και σε a la carte εστιατόρια την τελευταία δεκαετία.

“Η μαγειρική για μένα είναι αναμνήσεις που περιλαμβάνουν μυρωδιές και γεύσεις σπιτικού φαγητού! Η Μεσογειακή κουζίνα είναι ο τομέας που ειδικεύομαι χρησιμοποιώντας κλασικές και σύγχρονες τεχνικές. Χρησιμοποιώντας φρέσκα εποχικά υλικά και βότανα με έμφαση στα βιολογικά, προσπαθώ να αναδείξω τα πιάτα μου, έτσι ώστε δοκιμάζοντας τα, η ευχαρίστηση να πλημμυρίζει όλες τις αισθήσεις αρχής γενομένης της γεύσης”

“Ως μέλος του Chef Club Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, ο σκοπός μου είναι να αναδείξω τους ντόπιους παραγωγούς και την απεριόριστη γκάμα των προϊόντων τους. Η δικιά μου ικανοποίηση αντλείται από το χαμόγελο που σχηματίζεται μετά την πρώτη μπουκιά στο πρόσωπο εκείνων που δοκιμάζουν τα πιάτα μου”

 

https://www.facebook.com/otoposmasgr

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close