Τα πιο αφράτα, λαχταριστά cookies με κακάο και κομμάτια λευκής σοκολάτας που θα μας ξετρελάνουν!
Εύκολα και γρήγορα συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ, το τσάι, τα γενέθλια!
Από τον chef Στράτο Ιωσηφέλλη
Υλικά
Ζάχαρη 100 gr
Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 gr
Αλεύρι 250 gr
Κακάο 50 gr
Αυγό 1 τμχ
Αλάτι 1 πρέζα
Λευκή σοκολάτα σε σταγόνες 100 gr
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπασίνα το κακάο, την ζάχαρη, το βούτυρο και τα υπόλοιπα υλικά και με το χέρι τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν . Προσθέτουμε και τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τις ενσωματώνουμε.
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και ξεκινάμε να κάνουμε μπαλάκια με το χέρι μας περίπου στα 25 gr το καθένα και τα πατάμε λίγο στο κέντρο με την παλάμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 -15 λεπτά .
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Στράτος Ιωσηφέλλης Chef