fbpx

Χοιρινό με λάχανο και μαραθόσπορο: Συνταγή συριανή από την chef Ευαγγελία Φωτεινιά

422

Σύρος  η αρχόντισσα των Κυκλάδων!
Νησί με  πλούσια ιστορία και  αύρα άλλης εποχής πιο ρομαντικής! Επιβλητικά αρχοντικά , γραφικά χωριά, αμμώδεις παραλίες με καταγάλανα νερά, σοκάκια που σφύζουν από ζωή, αλλά και κέντρο γαστρονομικής κουλτούρας με στοιχεία από Ενετούς Χιώτες και Κασιώτες.

Η φύση  της σκορπίζει απλόχερα μυρωδιές από τα βότανα της.

Τα άγρια χόρτα ,ο μάραθος η κάππαρη το θυμάρι το φασκόμηλο , μπήκαν  από τους chef  του νησιού σε συνταγές. Συνταγές  ιδιαίτερες που  θυμίζουν τις παλιές και ξυπνάνε τις αισθήσεις!

Την συνταγή  για το αγαπημένο φαγητό της Σύρου μας στέλνει η chef Ευαγγελία Φωτεινιά!

 

Υλικά

Χοιρινό  1 κιλό  – μπούτι κατά προτίμηση, ή σπάλα – 

Λάχανο 1 μεγάλο κομμένο σε χοντρά κομμάτια

Κρεμμύδι 1 μεγάλο κομμένο μικρό καρέ

Σκόρδο 1 σκελίδα

Μαραθόσπορο 1 κουταλάκι  κοπανισμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Κρασί λευκό 80-100  gr

Λεμόνια  2 (χυμός και ξύσμα)


Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια και το σοτάρουμε σε πλατιά κατσαρόλα. Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον μάραθο. Ρίχνουμε το λάχανο,  προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κρέας.

Χαμηλώνουμε την φωτιά όταν πάρει βράση και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει .Πριν κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Ευαγγελία Φωτεινιά  Chef

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close