Κι’όμως ναι!
Carbonara Vegan από τον vegan Chef Νίκο Γαϊτάνο!
Με την συνταγή για αρωματική και λαχταριστή Carbonara με καπνιστό τόφου και πλούσια κρέμα αβοκάντο, θα αναθεωρήσουμε ότι ξέραμε για την κλασική Carbonara!
Υλικά
Σπαγγέτι ή άλλο είδος ζυμαρικών 300 gr
Αβοκάντο 1 μέτριο κομμένο σε κύβους
Kαπνιστό τόφου κομμένο σε κύβους ή σε λεπτές φέτες 200 gr
Ντομάτα 1/2 ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κουτ.σούπας
Σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένη
Χυμός λεμονιού 1κουτ.σούπας
Κόλιανδρο τριμμένο 1/2 κ.γ
Ρίγανη 1 πρέζα
Ελαιόλαδο 1/4 φλυτζάνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Σοτάρουμε το τόφου μέχρι να γίνει τραγανό και το βγάζουμε από το τηγάνι. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Μόλις πάρει χρώμα το κρεμμύδι βάζουμε το αβοκάντο και την ντομάτα. Σοτάρουμε για 1 με 2 λεπτά και σβήνουμε με το λεμόνι. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας, αλάτι και τα μπαχαρικά. Μαγειρεύουμε για άλλα 2′ ανακατεύοντας διαρκώς. Σερβίρουμε αμέσως προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι στα πιάτα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Νίκος Γαϊτάνος Vegan Chef