Πεντανόστιμη σπιτική συνταγή για μπακαλιάρο με σάλτσα σκορδαλιάς αρωματισμένη με σαφράν και καραμελωμένα παντζάρια, από τον chef Ευρυπίδη Γκόγκο!
Υλικά
Φιλέτο παστού μπακαλιάρου πολύ καλά ξαρμυρισμένου 4 τεμ.
Για το κουρκούτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250gr
Baking powder 1 κουτ γλυκού
Αλάτι – λίγο –
Ζάχαρη – λίγη –
Μπύρα 330 m
Ούζο 30 ml
Παγάκια 2
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά προσθέτω την μπύρα σιγά σιγά και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να έχω ένα μέτρια αραιό κουρκούτι
Για την σκορδαλιά με σαφράν
Υλικά
Πατάτες 3
Σεληνόριζα καθαρισμένη περίπου 100 gr
Αλάτι
Σαφράν – μερικές κλωστές – ή μισή κουταλιά κουρκουμά
Σκόρδο – εναλλακτικά – 3 σκελίδες
Ελαιόλαδο – λίγο –
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πατάτες την σεληνόριζα καθαρισμένη και το σαφράν . Οταν μαλακώσουν τις αφαιρούμε, κρατάμε λίγο ζωμό, τις τοποθετούμε σε μεταλλικό μπολ και τις λιώνουμε με κουτάλι . Εναλλακτικά τις βάζουμε σε μπλέντερ ρίχνουμε και λίγο από το ζωμό ώστε να έχουμε παχύρρευστη κρέμα, ενώ χτυπάμε στο γουδί το σκόρδο με το ελαιόλαδο το προσθέτουμε στην πατάτα ανακατεύουμε καλά.
Για τα παντζάρια
Βράζουμε τα παντζάρια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες .Σε τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τις φέτες από τα παντζάρια και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη .Μόλις καραμελώσουν αποσύρουμε και σερβίρουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Ευριπίδης Γκόγκος Chef
https://www.facebook.com/otoposmasgr