Η Chef Ευαγγελία Φωτεινιά μας προτείνει μια από τις ωραιότερες μακαρονάδες που θα απολαύσουμε χωρίς τύψεις αφού την συνοδεύει σάλτσα με αυτό το μικρό θαύμα της φύσης που λέγεται αβοκάντο!
Υλικά
Σπαγγετι βρασμένα 1 πακέτο
Aβοκάντο ώριμα 300 gr
Σκόρδο 1 σκελίδα
Χυμός από ένα λεμόνι
Φρέσκο κρεμμύδι και το πράσινο μέρος 60 gr
Βασιλικός 10 gr
Ελαιόλαδο 40 gr
Αλάτι,
Πιπέρι
Κάσιους χοντροκομμένα 80 gr
Κρέμα καρύδας 80 gr
Εκτέλεση
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Σε μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τα κάσιους και την κρέμα καρύδας .Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και κρατάμε μια κουταλιά νερό για να αραιώσουμε το πέστο αβοκάντο που έχουμε φτιάξει. Σε σκεύος ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας .
Ρίχνουμε μέσα τα σπαγγέτι που πρέπει να είναι al dente και το πέστο αβοκάντο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που έχουμε κρατήσει για να έχει πιο απαλή υφή! Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω τα κάσιους αντί για τυρί!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση !
Ευαγγελία Φωτεινιά Chef