Τα πρωινά της Κυριακής μας είχαν την γλύκα της ζάχαρης , την νοστιμιά του αβγού και το άρωμα της κανέλας! Πόσες αναμνήσεις μας ξυπνάει η συνταγή με αβγόφετες , μαρμελάδα γκαβάφα από “Γεύσεις Λέρου” και παγωτό μαστίχα που μας στέλνει ο μάγειρας Χρήστος Μπούτσης από Λέρο!
Υλικά
Ψωμί 4 φέτες – κατά προτίμηση όχι του τοστ, αλλά καλής ποιότητας, άσπρο ή ολικής άλεσης –
Αβγά 3
Ζάχαρη καστανή 1 κουτ. σούπας
Γάλα φρέσκο 125 ml
Βούτυρο φρέσκο 1/4
Κανέλα σε σκόνη 1/2 κουτ. γλυκού (ή λίγο περισσότερη, ανάλογα την προτίμηση μας)
Παγωτό μαστίχα 1 scoop
Μαρμελάδα γκαβάφα από “Γεύσεις Λέρου” 2 κουτ. γλυκού
Εκτέλεση
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ασπρίσει .Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να φτιάξουμε μια κρέμα.
Σε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στο γλυκό μείγμα, για 2 – 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί. Τη βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη σοτάρουμε για 2 -3′ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Συνεχίζουμε με την επόμενη.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο φέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.Όσο είναι ακόμη ζεστές, τις πασπαλίζουμε με ελάχιστη κανέλα . Σερβίρουμε με μαρμελάδα γκαβάφα από τη Λέρο και με παγωτό μαστίχα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Χρήστος Μπούτσης