“Όταν η ζωή μας δίνει λεμόνια δεν κάνουμε μόνο λεμονάδα”
Κάνουμε αφράτο κέικ με την γεύση και το μοναδικό άρωμα του λεμονιού, που θα το λατρέψουμε.
Η συνταγή είναι της chef Γεωργίας Κουτσούκου!
Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 gr
Ζάχαρη 250 gr
Ηλιέλαιο 200 gr
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
Αβγά 4 χωριστά ασπράδια με κρόκους
Κρεμόριο 8gr
Baking powder 1 φακελάκι
Κονιάκ 30 gr
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το μπεικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα αβγά μαρέγκα μαζί με το κρεμόριο. Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ πλέον και όχι με το μίξερ.
Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε αέρα στους 160 C για μια ώρα.
Αν έχουμε φούρνο μόνο με αντιστάσεις στους 170 για μια ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεωργία Κουτσούκου Chef
https://www.facebook.com/otoposmasgr/