fbpx

Αφράτο κέικ λεμονιού από την chef Γεωργία Κουτσούκου

505

“Όταν η ζωή μας δίνει λεμόνια δεν κάνουμε μόνο λεμονάδα”
Κάνουμε αφράτο κέικ με την γεύση και το μοναδικό άρωμα του λεμονιού, που θα το λατρέψουμε.

Η συνταγή είναι της  chef  Γεωργίας Κουτσούκου!

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 gr

Ζάχαρη 250 gr

Ηλιέλαιο 200 gr

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

Αβγά  4 χωριστά ασπράδια με κρόκους

Κρεμόριο 8gr

Baking powder 1 φακελάκι

Κονιάκ 30 gr


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε με το μίξερ σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει και ανακατέψει με το μπεικιν πάουντερ.
Χτυπάμε τα αβγά μαρέγκα μαζί με το κρεμόριο. Προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ σιγά σιγά τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη μαρίζ πλέον και  όχι με το μίξερ.

Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ψήνουμε σε αέρα στους 160 C για μια ώρα.
Αν έχουμε φούρνο μόνο με αντιστάσεις στους 170 για μια ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γεωργία Κουτσούκου Chef

https://www.facebook.com/otoposmasgr/

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close