Αν είστε λάτρεις της μελιτζάνας , πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη καλοκαιρινή συνταγή που μας προτείνει η chef Γεωργία Κουτσούκου.
Μελιτζάνα, ντομάτα, μυρωδικά και παραδοσιακό τυρί σφέλα Μεσσηνίας , είναι ο καλύτερος συνδυασμός για θεϊκά μελιτζανοπιτάκια”
Φτιάχνονται πραγματικά τόσο εύκολα χωρίς να υστερούν σε γεύση ή σε διατροφική αξία και σίγουρα θα αρέσουν σε όλους!
Υλικά
Μελιτζάνα 1 μεγάλη
Αβγά 2 χτυπημένα
Τυρί σφέλα 2/3 κούπας
Ντομάτα 1 χωρίς σπόρια ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένο
Φρυγανιά 1 κούπα τριμμένη
Ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας
Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
Βασιλικός 1 πρέζα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγίξει σε σουρωτήρι. Μετά από 20 λεπτά πλένουμε τις ροδέλες της μελιτζάνας και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις κόβουμε σε κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρώς μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βάζουμε σε μπολ όλα μαζί τα υλικά εκτός από την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Πλάθουμε κεφτεδάκια. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2′ περίπου χωρίς να τα αλευρώσουμε. Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 30′ περίπου στους 18 C αέρα. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα του βασιλικού.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεωργία Κουτσούκου Chef