fbpx

Φαβαδοπιτάκια. Παραδοσιακή συνταγή δια χειρός chef Νικόλαου Σιφουνιού από τη Λέρο

1.1K

Η φάβα μεταμορφώνεται σε πεντανόστιμα φαβαδοπιτάκια. Η πιο απλή και γευστική συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός από τη Λέρο.

Φαβοπιτάκια

Servings 4
Προετοιμασία 1 hour 28 minutes

Υλικά

  • 500 γρ φάβα μαγειρεμένη από την προηγούμενη μέρα
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 ντομάτα μεγάλη
  • 20 γρ δυόσμος αποξηραμένος
  • αλεύρι όσο χρειαστούμε
  • 4 κ. σουπ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το φάβα σε λεκάνη, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, την ντομάτα που την έχουμε κόψει καρέ χωρίς τους σπόρους και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε εν συνεχεία το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να κάνουμε ένα μίγμα που θα στέκεται λίγο πάνω στο κουτάλι.
  • Παίρνουμε από την λεκάνη κουταλιά κουταλιά, μεταφέρουμε στο τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αποσύρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close