Η φάβα μεταμορφώνεται σε πεντανόστιμα φαβαδοπιτάκια. Η πιο απλή και γευστική συνταγή που μας προτείνει ο chef Νικόλαος Σιφουνιός από τη Λέρο.
Φαβοπιτάκια
Υλικά
- 500 γρ φάβα μαγειρεμένη από την προηγούμενη μέρα
- 2 κρεμμύδια
- 1 ντομάτα μεγάλη
- 20 γρ δυόσμος αποξηραμένος
- αλεύρι όσο χρειαστούμε
- 4 κ. σουπ. ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το φάβα σε λεκάνη, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, την ντομάτα που την έχουμε κόψει καρέ χωρίς τους σπόρους και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε εν συνεχεία το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να κάνουμε ένα μίγμα που θα στέκεται λίγο πάνω στο κουτάλι.
- Παίρνουμε από την λεκάνη κουταλιά κουταλιά, μεταφέρουμε στο τηγάνι με μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αποσύρουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.