fbpx

Μπανάνες με σοκολάτα και λικέρ μέντα: Από τον chef Γιώργο Φραντζή

2K

Υλικά

Μπανάνες  καθαρισμένες και κομμένες στη μέση 10 τμχ

Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη στο μπαιν μαρι  300 gr

Σφηνάκι λικέρ μέντας  1

Ξυλάκια παγωτού 20

Ινδοκάρυδο 60 gr

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρι, προσθέτουμε το λικέρ μέντας ανακατεύοντας καλά να ομοιογενοποιηθεί και την βάζουμε σε μπολ. Καρφώνουμε τις μπανάνες στα ξυλάκια τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και εν συνεχεία στην κατάψυξη για 3 ώρες. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα τις πουδράρουμε με το ινδοκάρυδο – πολύ γρήγορα γιατί παγώνει η σοκολάτα στην παγωμένη μπανάνα – τις καρφώνουμε σε φελιζόλ ντυμένο με αλουμινόχαρτο και τις κρατάμε στο ψυγείο!
Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη, αμύγδαλα τριμμένα , καρύδια και ότι άλλο μας αρέσει.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Γιώργος Φραντζής chef

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close