Υλικά
Μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση 10 τμχ
Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη στο μπαιν μαρι 300 gr
Σφηνάκι λικέρ μέντας 1
Ξυλάκια παγωτού 20
Ινδοκάρυδο 60 gr
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπαιν μαρι, προσθέτουμε το λικέρ μέντας ανακατεύοντας καλά να ομοιογενοποιηθεί και την βάζουμε σε μπολ. Καρφώνουμε τις μπανάνες στα ξυλάκια τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και εν συνεχεία στην κατάψυξη για 3 ώρες. Βγάζουμε τις μπανάνες από την κατάψυξη τις βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα τις πουδράρουμε με το ινδοκάρυδο – πολύ γρήγορα γιατί παγώνει η σοκολάτα στην παγωμένη μπανάνα – τις καρφώνουμε σε φελιζόλ ντυμένο με αλουμινόχαρτο και τις κρατάμε στο ψυγείο!
Πασπαλίζουμε με κουβερτούρα τριμμένη, αμύγδαλα τριμμένα , καρύδια και ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γιώργος Φραντζής chef