fbpx

Η πιο δημοφιλής σούπα του πλανήτη

2.4K

Μελίνα Σελάλμα σύμβουλος διατροφής και τροφοδοσίας. Μanaging director Melinas delight cuisine

Ξέρετε  ποια είναι η πιο διαχρονική σούπα που ξεκίνησε από τα Ρωμαϊκά χρόνια ξεχάστηκε για λίγο και μετά ξαναεμφανίστηκε τον 18ο αιώνα ? Η κρεμμυδόσουπα !
Η σούπα που φτιάχνεται με ξηρά κρεμμύδια , που επί Ρωμαικής εποχής ήταν το φαγητό των φτωχών αφού τα κρεμμύδια και πολλά ήταν και πάμφθηνα. Ξαναεμφανίστηκε μετά από πάρα πολύ καιρό στο Παρίσι σαν μια σπεσιαλιτέ με καραμελωμένα κρεμμύδια αντί για απλά και σύντομα το 1861 εμφανίστηκε η σουπίτσα και στην Νέα Υόρκη, όπου από εκεί και μετά γίνεται ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της εποχής μέχρι και σήμερα.

Κάνοντας τις κατάλληλες βελτιώσεις όπως προσθέτοντας ζωμό από μοσχάρι και κρουτόνς – κομματάκια ψωμιού ψημένα στο γκριλ – με αποκορύφωμα την έμπνευση να προστεθεί μαζί με τα κρουτόνς και τυρί κίτρινο, αποκτά το κοινό της και αγαπιέται πολύ!

Μαγικό?  Ναι  αφού τα κρεμμύδια λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε ζάχαρη δίνουν μια
σημαντική ενέργεια και μια ψυχολογική θαλπωρή…
Δεν ειναι τυχαίο ότι στα comfort foods  –  εκείνα τα χουχουλιάρικα φαγητά που θυμίζουν υπέροχες ψυχολογικές αγαπησιάρικες καταστάσεις –  στην λίστα των Γάλλων και των Αμερικανών η γκουρμέ κρεμμυδόσουπα είναι σε υψηλή θέση των επιλογών κατάλληλη για κύριο γεύμα αλλά και για πρώτο πιάτο.
Δοκιμάστε την φτιάχνοντας την , απλά καραμελώστε τα κρεμμύδια  χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη αφού την περιέχουν και θα  καραμελώσουν μόνα τους,
Προσθέστε και άπαχο ζωμό βοδινού, και όταν βράσει και ειναι έτοιμη για φάγωμα, βάλτε την σε πήλινα μπολς, πασπαλίστε με κρουτόνς, απλώστε κίτρινο τριμμένο τυρί από πάνω και ψήστε κάτω από το γκριλ σας για λίγα λεπτά…
Εναλλακτικά αν δεν θέλετε να φτιάξετε κρουτόνς, βάλτε μια φέτα ψωμί πασπαλισμένη με το τυρί και προχωρήστε στο γκρατινάρισμα του τυριού, στο γκριλ σας  σαν να έχετε μια κρεμμυδόσουπα με τοστ τυριού παρέα….. έτσι για  αλλαγή !
Μελίνα Σελάλμα
Σύμβουλος διατροφής και τροφοδοσίας
Μanaging director
47, Αγίας Βαρβάρας  Χαλάνδρι, 15231
210677650

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close