fbpx

Γαλακτομπούρεκο vegan: Από τον vegan chef Nίκο Γαϊτάνο

2.3K

Υπέροχο vegan γαλακτομπούρεκο με βελούδινη κρέμα, τραγανά φύλλα και άρωμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Δια χειρός vegan chef  Νίκου Γαϊτάνου!

Υλικά για  8 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 90 λεπτά

Κρέμα

Γάλα σόγιας  700 ml

Σιμιγδάλι ψιλό 120 gr

Γάλα καρύδας 300 ml

Ζάχαρη 100 gr

Ξύσμα από μισό λεμόνι

Bανίλια 1

Βούτυρο φυτικό 30 gr

Σιρόπι

Ζάχαρη 700 gr

Νερό 500 gr

Κανέλα 1 ξύλο

Γαρύφαλο  2 καρφάκια

Χυμός από λεμόνι 2 κουτ.σούπας

Χυμός από πορτοκάλι 2 κουτ.σούπας

Γαλακτομπούρεκο

Φύλλο κρούστας 1 πακέτο

Ηλιέλαιο 1 φλυτζ.


Οδηγίες

Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα, προσθέτουμε το ξύσμα, τη μισή ζάχαρη και την κανέλα και το φέρνουμε σε βράση. Ρίχνουμε σε μπολ το γάλα που κρατήσαμε, όπου διαλύουμε  την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά. Όσο βράζει το γάλα χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα σταδιακά ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 10 με 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλο κρούστας και λαδώνουμε ξανά ελαφρά με ένα πινέλο, επαναλαμβάνουμε στρώνοντας στο σύνολο 7 φύλλα, απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε άλλα 5 φύλλα κρούστας λαδώνοντας κάθε ένα.

Χαράζουμε επιφανειακά το γαλακτομπούρεκο στα επιθυμητά κομμάτια και περιχύνουμε με το βούτυρο που πριν το έχουμε λιώσει, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σους 160C για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το κρύο σιρόπι στο γλυκό και το αφήνουμε μία ώρα να κρυώσει πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Νίκος Γαϊτάνος vegan chef

https://www.facebook.com/veganchefnikos

 

https://www.facebook.com/otoposmasgr/

Αφήστε μια απάντηση

Like
Close
O Topos Mas © Copyright 2021. All rights reserved.
Close